Kantexpo van Artofil op 4 locaties in Temse centrum

TEMSE – Augustus zal de annalen ingaan als de kantmaand van 2018. Niet enkel in Brugge tijdens het World Lace Congress, maar ook in Temse waar kantschool Artofil een evenement organiseert.

Artofil, dat sinds 2004 in Temse gevestigd is, pakt het groots aan en vult maar liefst vier verschillende locaties, allen binnen loopafstand in in het centrum van Temse.

“Vandaar dan ook de naam ‘4kant'”, aldus Wally Thoma. “De leden van onze kantschool werken steeds weer nieuwe ontwerpen uit, meestal van de hand van Nadine Pauwels: Unieke creaties zowel naar vorm, kleur als materiaal. Echte kunstwerken en deze tentoonstellingen zullen ook deze keer zeker een bezoek waard zijn.”

Het hoeft niet gezegd te worden dat bij kantschool Artofil vele kantsoorten aan bod komen.

“Een strikte opdeling van de kant voor de tentoonstellingen in de vier locaties maken, is niet echt mogelijk, maar er wordt toch naar een zekere samenhorigheid gezocht”, stelt Thoma.

“In de feestzaal van het Gemeentehuis op de Markt vindt de traditionele kant een plaatsje: mooie Beverse motieven waaronder een éénbloemer, Rosaline kant, Binche kant, Mechelse kant”.

“In de dekenale Onze-Lieve-Vrouw kerk (Markt) wordt plaats gemaakt voor de bijzondere kantwerken die gemaakt werden naar aanleiding van het mooie houtsnijwerk van de kerk. Ook de liturgische gewaden mochten gefotografeerd en bestudeerd worden. Onze leden hebben dit omgezet in kantwerk, dat uitzonderlijk mooi en passend in dit indrukwekkende kader tot zijn recht komt.”

“De ruimte van de Dacca in de Kasteelstraat 74 met zijn prachtige lichtinval herbergt de hedendaagse kant”.

De imposante Kapel van de Broederschool in de Akkerstraat 28 tenslotte biedt plaats aan de vele ontwerpen in Vlaanderse kant, maar ook nog prachtige stropkant en lintkant. Hier kan je ook even de tijd nemen voor een kopje koffie met gebak, of een kleine verfrissing. Misschien wil je het speciaal gebrouwen Artofil-bier eens proeven.”

Naar aanleiding van dit kantfeest worden ook patronen in verschillende kantsoorten te koop aangeboden.

Concreet: Temse: Gemeentehuis op de Markt, Onze-Lieve-Vrouwkerk op de Markt, Dacca in de Kasteelstraat 74, Kapel van de Broederschool in de Akkerstraat 28.

Open elk weekend van 4 tot en met 26 augustus, telkens van 10 tot 18 uur.
Na telefonische aanmelding gaan de deuren ook tijdens de week open voor groepen: 0476/52 79 79 of 0476/88 30 91. Toegang is gratis.

Meer foto’s van de opening, klik hier

Verantwoordelijken van Artofil met gemeentelijke en OCMW mandatarissen en met links vooraan naast burgemeester Luc De Ryck, Wally Thoma en Nadine Pauwels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *