Go-Cart-Race Temse-Velle met 80 racepiloten

Toeschouwers om de piloten langs het parcours aan te moedigen welkom
Zondag 12 augustus wordt de 5e GO-CART RACE TEMSE-VELLE op Velle te Temse gereden tussen 10.00u. en 14.30u. Deze vijfde editie belooft weer een groot succes te worden, vooraf was het maximum aantal van 80 (!) toegelaten race-piloten in een mum van tijd ingeschreven.
a

Het beloofd weer een leuk spektakel te worden

“Het Gemeentebestuur heeft dan ook beslist in samenspraak met de lokale politie om opnieuw de Velle verkeersvrij te maken ter hoogte van het parcours, tussen de kerk en de Veldstraat, en een tijdelijke omleiding te voorzien tijdens het evenement”, klinkt het bij mede-organisator Philippe Van Robaeys. “Doel van de race is om tijdens Velle-Kermis een extra leuke activiteit aan te bieden aan de lokale jeugd, wat deze bijzonder smaken gezien de grote interesse. We hadden tientallen kinderen extra kunnen laten deelnemen, mocht de capaciteit voorhanden zijn.”

Het deelnemersveld is verdeeld in 3 leeftijdscategorieën (A: °2014-2012 B: °2011-2009 C: °2008-2006). De kinderen strijden meermaals met hun eigen eenvoudige go-cart, met trappers, op een attractief en ludiek hindernissenparcours tegen de tijd.

“Elke deelnemer zal na de race eenzelfde beloning en een medaille ontvangen, omdat voor de organisatie deelnemen belangrijker is dan winnen”, stelt Van Robaeys. “De winnaars per leeftijdscategorie ontvangen ook een beker uit handen van Schepen van Jeugd en Sport Debby Vermeiren (CD&V).”

Er wordt dit jaar ook ruim voorzien in catering en randanimatie: er is doorlopend drankgelegenheid en kinderanimatie met een ballonnenplooier, clown Poefie, creatieve workshops, glitter-tattoos, grime, springkastelen. Vanaf 8.30u. kan men ontbijten (spek/eieren), vanaf 12u frituur, koffiemobiel met poffertjes, ijsjes, enz.

Het team dat de race in goede banen leidt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *