Stalbrand met asbestgevaar

TEMSE – Dinsdagavond 17 april rond 18 uur werd brandweerpost Temse opgeroepen voor een uitslaande stalbrand in de Eeckhoudtdriestraat, vlakbij de parking van de Buitenschoolse kinderopvang en sportcentrum Fernand Schuerman. Ter plaatse bleek dat het ging om een schuurtje met asbestplaten.

“De bewoners van de woning werden tijdelijk geëvacueerd”, aldus Bob De Ryck van brandweerpost Temse. “De nieuwsgierige buurtbewoners werden preventief door de politie verwijderd van het aanpalende terrein en werden aangeraden om deuren en vensters dicht te houden. Enkele spetters kwamen ook in de aanpalende tuinen terecht.”

De spuitgasten konden ook twee gasflessen die zich in het stalletje bevonden neutraliseren en bleven wel nog een tijd nablussen om de vrijgekomen asbestdeeltjes te benevelen.

“De komende dagen is het aangeraden voor de buurtbewoners uit de onmiddellijke omgeving om niet in de tuin te komen en geen eigen gekweekte groenten te eten’, stelt De Ryck. De bewoners worden hiervan in kennis gesteld.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *