Jeugdboekenmaand in de bibliotheek van Temse

TEMSE – In maart viert men heel de maand feest in de bibliotheek! Want dan is het Jeugdboekenmaand.

Feest in de bib !

“Dit jaar is het thema wetenschap en techniek”, zegt Lieve Truyman, schepen voor de Bibliotheek. “Wetenschap en techniek zijn overal. Hoe meer je kijkt, hoe meer je ziet. Hoe meer je ziet, hoe meer je wil weten. Deze Jeugdboekenmaand gaat om een houding: kritisch, nieuwsgierig en creatief zijn. Nadenken en verbeelden.”

“De Jeugdboekenmaand is elk jaar één van de hoogtepunten in de bibliotheek”, verduidelijkt schepen Truyman. “Voor de basisscholen van Temse organiseren we 43 activiteiten. Dat gaat van lezingen en voorstellingen tot vertelmomenten. De bibliotheekmedewerkers maakten ook een spel dat met tablets gespeeld wordt en volledig in het teken staat van wetenschap en techniek.”

Dat de Jeugdboekenmaand leeft bij de scholen blijkt uit de respons. “Er zijn meer dan 50 klassen ingeschreven en in totaal komen er in maart bijna 1.100 kinderen naar de bibliotheek.”

Naast een ruim aanbod voor de scholen organiseert men ook een grote feestdag voor jong en oud op zondag 11 maart, van 10u tot 12.30u:

Voorleesmomenten en jeugdboekenverkoop
Zelf je eigen buttons maken
Laat je fantasie de vrije loop in onze CLICS-bouwzaal
Grime
Pannenkoeken en drankjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *