Gemeentebestuur Temse maakt geen extra middelen vrij voor jubileumeditie Dorpsfeesten in Tielrode

TIELRODE – De dorpsfeesten in Tielrode zijn dit jaar aan hun 30ste editie toe. Dertig jaar lang al een hoogtepunt in het gemeenschapsleven van Tielrode. Jaar na jaar zet het organisatiecomité zich in om er een gezellig, knallend, warm en fijn dorpsfeest van te maken. Uniek en authentiek voor alle Tielrodenaars en ook voor de vele Temsenaren en niet-Temsenaren die mee vieren en zich amuseren.

Samy Pauwels

Vandaar stelde het organisatiecomité de vraag aan het gemeentebestuur om voor deze speciale editie extra middelen vrij te maken: 30 jaar Dorpsfeesten mag speciaal gevierd worden! Deze vraag stuitte op een ‘njet’ van het gemeentebestuur: extra middelen voor 30 jaar Dorpsfeesten zijn niet voorzien in de begroting en worden bijgevolg niet toegekend.

Medeorganisator en presentator van de Dorpsfeesten, Samy Pauwels, vindt het standpunt van het gemeentebestuur onbegrijpelijk: “De vele vrijwilligers en verenigingen geven kleur aan een gemeente en samenleving en zorgen voor een warm dorpsgevoel. Is dit dan zo weinig waard voor een bestuur?”

Er gaan zovele middelen naar ‘Temse in de Wolken’, en elk jaar staan burgemeester en schepenen op de eerste rij om de Dorpsfeesten te openen. Maar nu we op hen eens een extra beroep willen doen, kunnen we er blijkbaar niet op rekenen. “We zullen bij onze sponsors moeten aankloppen om voor 30 jaar Dorpsfeesten Tielrode iets extra te kunnen doen. We gaan in juni er alvast een lap op geven en zijn er zeker van dat velen met ons gaan mee doen”, besluit Samy.

De Dorpsfeesten zijn al 30 jaar een vaste waarde op de feestkalender

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *