Expo ‘70 jaar NERO ‘ tot eind januari ’18 in Gemeentemuseum

Temse doet zijn reputatie van stripgemeente alle eer aan. Op vrijdag 1 december werd de expo ‘70 jaar NERO’ geopend, een eresaluut aan de stripheld en zijn geestelijke vader, Marc Sleen.

Als bij alle stripinitiatieven in Temse is het een coproductie van de Culturele Vereniging Spirit en het Gemeentebestuur. De expo heeft een bijzonder rijke en veelzijdige inhoud dankzij de collecties van Yves Kerremans (Stichting Marc Sleen), Raoul De Graeve, Jan Eeckelaert en Sascha Van Laeken.

Op de vernissage sprak Spirit-voorzitter Raoul De Graeve het welkomstwoord uit, waarna Catharina Kochuyt, weduwe van Marc Sleen, de figuren van Marc Sleen en Nero en z’n entourage analyseerde. Burgemeester Luc De Ryck belichtte de relatie ‘Marc Sleen en Temse’ en stelde de Nieuwjaarskaart voor: Nero en Adhemar, schaatsend op de dichtgevroren Schelde, met de besneeuwde skyline van Temse op de achtergrond, een schitterende kaart van de hand van Dirk Stallaert, rechterhand van Marc Sleen.

Terwijl de expo loopt (tot eind januari), wordt op zaterdag 6 januari het dubbelluxe-NERO-album ‘De ijzeren kolonel’ en ‘De kolbak van How’ voorgesteld. Voor de eerste keer is een heuse wafelenbak aangekondigd.

De expo ‘70 jaar NERO’ in het Gemeentemuseum (Kasteelstraat 16) is tot zondag 28 januari vrij toegankelijk op zaterdag en zondag van 14 tot 18 u., op zondag ook van 10 tot 12 u. Tijdens de expo is de nieuwjaarskaart verkrijgbaar tegen 2 euro (de voorraad is beperkt).

Catharine Kockhuyt, weduwe van Marc Sleen, naast burgemeester Luc De Ryck met leden van het Spirit-bestuur en gemeenteraadsvoorzitter Koen De Jonghe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *