Fietsersbond roept hulp in van Sinterklaas

TEMSE – Fietsersbond Temse kreeg ook dit jaar voor de decemberactie steun van de Heilige Man uit Spanje. Samen ging Hij met een tiental leden van de fietsvereniging, op huisbezoek bij schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA)

“Ook dit jaar kreeg ik een brief van de mensen van de plaatselijke Fietsersbond”, vertelde de Sint. “Het is toch wel frappant dat zij ook dit jaar weer mijn hulp moeten inroepen. Er moet dringend één en ander gebeuren voor de fietsers in Temse.”

De fietsvereniging hoopte dat Sinterklaas hen met twee concrete vragen kon helpen.

“Traditioneel komt Sinterklaas ons steunen in deze periode”, schetst secretaris Jozef Van Breuseghem. “We vragen of we van hem een snelheidsbeperking kunnen krijgen tot 30 km/u in de winkelstraten van Temse.”

“Als men van Temse een echte fietsgemeente wil maken zou men toch wel zeker een snelheidsbeperking tot 30 kilometer per uur mogen invoeren in de Kouterstraat”, stelde de Heilige man voor aan schepen Truyman. “Tevens vraak ik nogmaals in naam van de Fietsersbond om een fietsenstalling te voorzien tegenover de Clement ‘D Hooghelaan, zo kunnen de fietsers makkelijk naar de winkels en de Post.”

“Het is de eerste keer dat we trager autoverkeer vragen in de Kouterstraat, maar het is niet de eerste keer dat we daar een fietsenstalling vragen”, weet Van Breuseghem. “We vroegen al eens zo’n fietsenstalling, tegenover de Clement ‘D Hooghelaan, aan Sinterklaas in 2011. Er moet slechts één autoparkeerplaats voor opgeofferd worden.”

“Wat de fietsenstalling betreft, daar zijn we volop bezig met vernieuwing en verbetering”, klonk het bij schepen Truyman. “Het is onze bedoeling om meer fietshavens in te richten om de bewoners te stimuleren om meer de fiets te gebruiken. Hoe meer faciliteiten er zijn voor fietsers hoe meer men gestimuleerd wordt om de fiets te gebruiken”

“Dat is goed nieuws, dan kan ik doorgaan met fietsen te leveren aan alle brave kindjes”, klonk het hoopvol bij de Heilige Man.

“Voor het invoeren van een zone 30 in de winkelstraten, dat zal opnieuw opgenomen worden in het mobiliteitsplan”, stelde de schepen. “Want daar zijn meer ingrepen voor nodig dan enkel een verkeersbord plaatsen van 30 km. per uur.”

Meer foto’s, klik hier

Schepen Lieve Truyman (links) kreeg gerichte vragen voorgeschoteld van de Heilige Man uit Spanje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *