Zuster Lucienne en zuster Marcella vierden kloosterjubileum

TEMSE – Onlangs vierden zuster Lucienne (Lea Heirbaut) en zuster Marcella (Permentier) hun kloosterjubileum. Beiden behoren tot de congregatie van de H. Vincentius a Paulo, in Temse actief sinds 1844.

Zuster Lucienne (°Temse, 19 november 1939) is 60 jaar in het klooster, zuster Marcella (°Tielrode, 23 juni 1934) 65 jaar. Allebei waren ze bijna 30 jaar als missionaris werkzaam in Zaïre. Zij leverden er baanbrekend werk als lesgevers in een meisjesschool. Naast het onderwijs waren ze er ook zeer actief op sociaal vlak. De onveilige politieke situatie van Zaïre verplichtte hen in 1997 terug te keren. Tijdens hun verblijf in België voor en na het missioneringswerk in Zaïre waren zij actief als lesgevers.
Zuster Lucienne, die vorig jaar werd aangesteld tot algemeen overste van de congregatie, verblijft in Tielrode. Zuster Marcella verblijft in het klooster in de Prinsenlaan (Hollebeek).

V.l.n.r. zittend: de zusters Mia (bij de oudere Temsenaars gekend als ‘Zuster Geertrui’), Lucienne en Marcella. Staand: zuster Nicole, burgemeester Luc De Ryck en zuster Marie-Claire.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *