Kleine friteusebrand in brasserie De Werf

TEMSE – Donderdag 21 September rond 11.30 uur werd brandweerpost Temse opgeroepen voor een friteusebrand in brasserie de Werf aan de Nagelheetmakerslaan, op de site de Zaat.
Ook de gemeentelijke diensten in AC De Zaat merkten snel dat er iets loos was in brasserie De Werf( (C) Facebook)

“Door een storing in een termostaat van één van onze friteuses liep de temperatuur van het frituurvet snel op tot  boven de 200°”, vertelt zaakvoerder Edward Van Poecke. “Ik merkte snel op dat dit abnormaal was. Daarom schakelde ik de toevoer van gas – en electriciteit uit en bedekte de friteuse met de afdekplaat en een branddeken. Al snel hadden we drie van onze beschikbare brandblussers leeg gespoten op de vlammen. Omdat dit niet al te veel zoden aan de dijk bracht belden we de hulpdiensten. Zij waren snel ter plaatse, alhoewel ze zich eerst wel van straat vergist hadden.”

Voor de aanwezige klanten was er geen gevaar, zij werden in een mum van tijd geëvacueerd. Door de kleine maar felle brand was er wel heel wat rookschade en was men verplicht van de brandweer om de zaak de rest van de dag te sluiten.

“Morgen (vrijdag red.) komt er om 7.30 uur al een schoonmaakploeg zodat we hopen van in de voormiddag onze zaak te kunnen openen”, stelt de zaakvoerder. “In onze brasserie zullen we dan wel enkel maar drank serveren. De bedoeling is om vanaf zaterdag opnieuw volledig ten dienste te staan voor onze klanten en dan ook opnieuw eten aan te bieden.”

 

Vanaf zaterdag staan we opnieuw volledig ten dienste van onze klanten”, aldus zaakvoerder Edward Van Poecke

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *