Autoluwe Zondag wordt ‘Duurzame Mobiliteitsdag’

TEMSE – Het gemeentebestuur en de politiezone Kruibeke-Temse organiseren komende zondag 10 september in op de Markt en bij de politie de opvolger van de Autoluwe Zondag, met name de Duurzame Mobiliteitsdag.
een uitgebreid programma

Waasland Klimaatland
“In het verleden lag de klemtoon vooral op een dagje de auto aan de kant te laten staan, maar we willen nu meer aandacht besteden aan de alternatieven en niet enkel voor één dag”, zegt schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “Daarbij hebben we ook de handen in elkaar geslagen met de Milieudienst. Omdat zij volop inzetten op duurzaamheid bij de gemeentelijke diensten.”

“Daarbij hebben we ondermeer een gemeentelijk actieplan in het kader van Waasland Klimaatland”, verduidelijkt schepen van Milieu Franky De Graeve. (CD&V). “Zo hebben we een gemeentelijke wagen in deelsysteem, gaan we in februari van volgend jaar een nieuwe Handicar op gas in gebruik nemen en zijn er al 2 electrische fietsen in gebruik door de Gemeenschapswachten. Andere aankopen volgen nog. Ook is er een gunning lopende voor aankoop van electrische bromfietsen voor de gemeentelijke bodes.

Tijdens de Duurzame Mobiliteitsdag zal men heel wat info kunnen verzamelen aan de diverse standen.

Bezoek politiecommisariaat
“We hebben heel wat deelnemers verzameld die infostanden komen bemannen rond elektrische auto’s, autodelen, elektrische fietsen tot voedingsmiddelen van regionale producenten, want dat is ook duurzaamheid”, stelt Truyman. “Wie koopt bij de plaatselijke producten zorgt voor minder transport op de weg.”

Verder op het programma staan wandel- en fietstochten vanaf 8.30 uur en een opendeur van de politie vanaf 13 uur.

Picknick Eigen Kweek
Daarbij kan men een bezoek brengen aan de cellen en de wapenkamer”, stelt commissaris Katty De Bruyn. “Er is ook een tuimelwagen, verkeerspark, behendigheidsparcours en men kan ervaren hoe het is om onder invloed te zijn via een promillebril. Ook zijn er twee fietsen te winnen. Door deel te nemen aan één van de wandel en/of fietstochten. Wandelen en fietsen kan vanaf 8.30 tot 18.00 uur. Start aan infostand politie aan het gemeentehuis op de Markt. Ook deelnemers aan de zoek het verkeersbord, kunnen een fiets winnen. Dit vanaf 13 tot 18 uur.

De Fietsersbond zal tweedehandsfietsen verkopen en de Trekkersgroep Fair Trade organiseert een picknick met producten van eigen bodem. Alles vindt plaats op en rond de Markt en de Zaat.

Tijdens de Duurzame Mobiliteitsdag zijn er activiteiten voor jong en minder jong. Staan vlnr.: Schepen van Mobiliteit Lieve Truyman, commissaris Katty De Bruyn en schepen van Milieu Franky De Graeve.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *