Oxfam organiseerde weer fietstocht ‘Temse Trapt Fair’

TEMSE – Oxfam Wereldwinkel organiseerde de fietstocht Temse Trapt Fair in het teken van lokale duurzame voeding. De tocht van 13 kilometer ging naar plaatsen waar voeding geproduceerd en/of verkocht wordt met aandacht voor duurzaamheid. Voor de 20 deelnemers waren er demonstraties en proevertjes.

– Zo ging men langs bij slagerij Ardenia. Slager Jean-Pierre Smet liet de deelnemers proeven van zijn laatste gecreëerde streekproducten. Droge worsten met verschillende aroma’s. Pietje Druppel, Pietje pikant, Pietje Truffel, en Pietje Tripel.

– Daarna stopte men bij Biowinkel De Graal in de Gasthuisstraat, waar men al 36 jaar terecht kan voor een breed assortiment gezonde biologische producten, waaronder biologisch geteelde groenten en fruit.

– De deelnemers kregen bij het landbouwbedrijf Piétrain De grain in de Doornstraat, van Gerard en Reinard De Roover info over het piétrain varken. Wegens het lage vetgehalte het meest gespierde varkensras ter wereld. Binnenkort wil men op het erf een winkel openen. Nu verkoopt men de producten nog op boerenmarkten in Bazel en Tielrode.

– De fietstocht stopte ook aan Ijshoeve Heirbaut in de Veldstraat. Daar produceert men sinds enkele jaren groene stroom op basis van koeienmest. Een techniek ontwikkelt door het bedrijf Biolectric uit Temse.

– Aan B&B ’t Fort in Steendorp gelegen in de voormalige conciërgewoning van het Fort van Steendorp vertelde imker Paul Van Moer en echtgenote Hilde gepassioneerd over hun liefde voor de natuur en de bijen. In de tuin werd een bijenhal opgebouwd en staan gemiddeld 6 bijenkasten.

Om de tocht af te sluiten kon men terecht in het Natuurhuis in de Kapelstraat in Steendorp. Dit werd in 2015 door het gemeentebestuur geopend. Sindsdien is het de uitvalsbasis voor particulieren, scholen en groepen om de diverse natuurgebieden in de buurt te ontdekken.
Men kreeg er uitleg over natuur en milieu door vrijwilligers van Natuurpunt Scousele.

Meer foto’s, klik hier

De fietstocht vertrok aan de Oxfam Wereldwinkel in de Scheldestraat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *