Schilderijen uit Aleppo bij Kunstplatform Wilford X

Schilderijen zijn voor het eerst in ons land te zien
TEMSE – Donderdag 8 juni opende Kunstplatform Wilford X aan de Wilfordkaai 10 een expo met schilderijen van de Ierse kunstenaar Brian Maguire, die voor het eerst in ons land te zien zijn, en selfies van Nico Beddeleem. Dit in het kader van het thema Waanzinnige Grenzen.
De vernielingen in Aleppo op doek @Wilford X

“Ook al is Kunstplatform WILFORD X jong en bescheiden, toch brengen we af en toe iets dat écht moet gezien worden… Zoals nu”, stelt cartoonist Karl Meersman, één van de bezielers van het kunstplatform.

Brian Maguire, die zijn atelier heeft in Parijs, trok naar het Syrische Aleppo, werd diep aangegrepen en vertaalde dat naar doek. Het werden monumentale schilderijen die voor het éérst in België getoond worden.
De tentoonstelling kadert in het langlopend project “Waanzinnige Grenzen” van kunstplatform Wilford X.

“De voorbije week reden enkele medewerkers van ons kunstplatform naar Parijs om de unieke schilderijen af te halen”, vertelt Geert Blommaert van Wilford X.

Naast de schilderijen van Brian Maguire zijn er ook 150 selfies van de Belgische kunstenaar Nico Beddeleem te kijk en installaties van Sven Unik ID.

150 selfies van kunstenaar Nico Beddeleem

“Zijn ontelbare selfies zijn een zoektocht naar de mens achter zijn eigen gelaat”, aldus psychiater en auteur Erik Thys. “Nico Beddeleem gaat voor ons project selfies aanleveren, maar ook plaatsen waar hij komt, volgens het ritme van zijn fototoestel. Het zal een steeds verder aangroeiende wolk van relfecties vormen die naar het einde van 2017 voltooid zal zijn.”

“Met het thema ‘Waanzinnige Grenzen’ wil kunstplatform Wilford X de dunne grens tussen waanzin en genialiteit daadwerkelijk verkennen”, stelt Meersman. “Het objectief is met deze tentoonstelling vanuit filosofische, historische, psychiatrische maar vooral vanuit kunstzinnige hoek grenzen te slopen. Wilford X stelt hier een langlopend stigmadoorbrekend kunstproject voor, voorbij de grens tussen in- en outsiderkunst.”

Tijdens de officiële opening werden de hapjes verzorgd, en de glazen gevuld, door het team van Wilford T, het restaurant van chef Tom Vermeiren, dat in het zelfde pand gevestigd is.

Meer info: www.wilfordx.be

Meer foto’s, klik hier

Er was heel wat belangstelling voor de officiële opening van de expo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *