Afstuderende cursisten van academie Beeldende Kunst stellen werken te kijk voor grote publiek

TEMSE – Het atelier Schilderkunst en het Keramiekatelier van de Temsese academie Beeldende Kunst komen naar buiten. Afstuderende cursisten stellen ter gelegenheid van het einde van het schooljaar hun werk voor aan de jury en het grote publiek in het Gemeentemuseum en een leegstaand winkelpand.

“Vorig jaar werd voor de eerste keer een afstudeertentoonstelling buiten de academie georganiseerd, door het atelier Schilderkunst”, weet schepen van Onderwijs en Lokale Economie Geert Vandersickel (N-VA). “Dit was een succes en iedereen, vooral de cursisten, waren tevreden. Door buiten de academie te gaan, worden meer bezoekers bereikt. Dit jaar stelt het atelier schilderkunst opnieuw tentoon in het Gemeentemuseum.

Het keramiek-atelier van de academie heeft dit initiatief gevolgd. Zij stellen drie weekends hun werken te kijk in het leeg winkelpand Elysée, net zoals het Gemeentemuseum gelegen in de Kasteelstraat.

“Het was niet makkelijk om een gepast pand te vinden. De ruimte moest groot genoeg zijn, veel licht binnen laten en een ziel hebben”, aldus Vandersickel.
Maar het is gelukt en de expo mag gezien worden. Op deze manier slagen we trouwens twee vliegen in één klap: de academie komt naar buiten en een leeg winkelpand is tijdelijk ingevuld”, Beide locaties liggen ook dicht bij elkaar, waardoor ze gemakkelijk gecombineerd kunnen worden. De bezoekers aan de tentoonstellingen kunnen dit ook combineren met een bezoek aan een terrasje of een winkel in de buurt.”

Afstudeertentoonstellingen van de academie Beeldende Kunst:

Projecten in situ Expo in winkelruimte ‘t Elysée Kasteelstraat 43 te Temse door het keramiekatelier onder leiding van Marc Verbruggen. Ieder weekend van 11 – 25 juni

Tentoonstelling “Tabloos van over ’t water” van de afdeling Schilderkunst in het Gemeentemuseum Kasteelstraat 16 Temse.
Ieder weekend van 11 – 25 juni

Opening expo Keramiekatelier, klik hier
Opening expo atelier Schilderkunst, Klik hier

Opening van de eindejaarsexpo van het Keramiekatelier @ Elysée Temse

 

Opening van de eindejaarsexpo van het atelier Schilderkunst in het Gemeentemuseum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *