Wieza van De Brug wil wereldrecord caféhouden op haar naam schrijven

Cafébazin plant 132 uur achter toog te staan
TEMSE – Wieza Koenen van Tapperijke De Brug in de Stationsstraat stapte dinsdagochtend achter haar toog en is niet van plan er nog van achter te komen voor zondag. Ze wil het bestaande record van 120 uur meteen een stuk scherper stellen.

“Dit is een cool café , waar ik regelmatig kom. De recordpoging is een leuk idee, ik sta achter Wieza”
Adama Ouedraogo

Wieza, een uit Nederland afkomstige muzikante die al ervaring in de horeca had toen ze twee jaar geleden De Brug overnam, begon gisteren vol goede moed aan een recordpoging, waarvoor heel wat uithoudingsvermogen vereist is. “Het wereldrecord caféhouden staat sinds 2015 op naam van café De Piraat in Lichtervelde. Ik hou wel van een stunt en ga heel graag de uitdaging om dat record scherper te stellen. Ik speel al een jaar met het idee, maar nu is de tijd er rijp voor”, klonk het gisteren na de eerste twaalf uur vastberaden bij Wieza.

De cafébazin denkt dat ze een goede kans maakt. “Ik heb me niet speciaal voorbereid. In de weekends is het hier het drukst en dan ga ik meestal door van vrijdag tot en met zondag. Meer dan een uurtje of twee slaap is er dan nooit bij. Slaap inhalen doe ik op maandag. Ik ben dus wel wat gewend, al besef ik dat dit nog iets heel anders is, want nu moet ik het dubbel zo lang volhouden. Duimen dat het lukt.”

De cafébazin nam wel een aantal voorzorgen om op de been te blijven. “Ik laat gezonde voeding leveren, want dat is belangrijk. Mijn moeder zei altijd dat je alles aankan, zolang je maar goed eet. Dat advies kan ik nu zeker gebruiken. Ik roep ook vrienden en klanten op om langs te komen. Vooral overdag want dan zal het het moeilijkst zijn.”

Morele steun

De Brug staat bekend als café dat heel laat open blijft, maar overdag is het rustiger. “Zeker overdag kan ik dus zeker morele steun gebruiken. En is er niemand, dan hou ik me wel bezig met opkuisen en andere klussen”, overliep Wieza haar strategie.

Het nieuws van de recordpoging gaat intussen rond en dat zorgt ervoor dat klanten speciaal voor deze gelegenheid binnen stappen. “Ik zag het bericht op Facebook en kwam vanmiddag al langs om Wieza te steunen. Het is heel moedig dat ze deze poging onderneemt en ik hoop dat het haar lukt. Ik heb een week vrij dus ik ben van plan om elke dag even langs te komen. En hopelijk ook zondag als ze het record te pakken heeft”, duimde Gerry Bocklandt.

Ook op de steun van Adama Ouedraogo kon Wieza gisteren al rekenen. “Dit is een cool café met leuke muziek, waar ik regelmatig kom. De recordpoging is een leuk idee, ik sta achter Wieza”, verzekerde Adama.

Bron: HN-GVA/Guy Van Vliet

Met de steun van klanten, vrienden en familie hoopt tot zondagnamiddag achter haar toog te staan. (foto: Guy Van Vliet)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *