Cultureel seizoen 2016-2017 officieel afgesloten met humor, muziek, hapjes en drankjes

Ook volgend seizoen brengt het cultuurteam weer een ruim aanbod

TEMSE – Woensdagavond 24 mei werd het cultureel seizoen officieel afgesloten. Cultuurcentrum Temse deed dit naar goede gewoonte in theaterzaal Roxy en de feestzaal van het oud-gemeentehuis. De avond werd met een humoristische noot aan elkaar gepraat door het duo Lankmoed. Zij staan op 1 december op het podium van de Roxy met hun kleinkunstcabaret.

Het duo Lankmoed mocht de avond met een komische noot aan elkaar praten

Zowat 150 abonnementshouders en andere geïntereseerden werden in de Roxy verwelkomd door schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA).
“Ons cultuurteam is weer op pad gegaan om een zo ruim mogelijk aanbod voor volgend seizoen te keuren, selecteren en onderzoeken”, aldus schepen Truyman. “Jaar na jaar proberen we voor ieder wat wils te brengen.”

Cultuurfunctionaris Linda Van Buynder mocht daarna een beknopt overzicht brengen van het nieuwe overvolle cultuurseizoen 2017-2018.
Daarbij komen weer een variatie aan stijlen en smaken aan bod.
“Er is het serieuzere werk met mooie theaterstukken, lachen mag met comedian, en er zijn familievoorstellingen waar de kleintjes, en de grootjes, vol verwondering naar het podium zullen staren. Daarnaast zijn er ook diverse vormingen en kookworkshops.”

Die zullen trouwens vooral georganiseerd worden in de uitbreiding van theaterzaal Roxy. Het voormalige café Monty dat in 2013 door het gemeentebestuur werd aangekocht.

“Door de aankoop van het pand kunnen een volwaardig vormingslokaal aanbieden zullen de artiesten zich kunnen omkleden in een volwaardige proffesionele loge”, weet de schepen. “Er zal er ook een polyvalente ruimte beschikbaar zijn voor 49 personen die ook door verenigingen gebruikt kan worden.”

De eindeseizoen-avond werd gepresenteerd door het komische duo Lankmoed. Een Vlaams-Nederlands duo dat het publiek weet te verrassen met een ongeziene podiumdynamiek. Zij brengen op 1 december in de Roxy het avondvullend humorprogramma ‘Leger’, en zijn ze compromisloos “Tenzij iemand daar een probleem mee heeft.”

Naar goede gewoonte kregen de aanwezigen ook enkele teasers voor volgend cultuurseizoen.
Daarbij ook de broers Smeulders & Smeulders die met hun concertaccordeons een voorsmaakje brachten van hun van hun programma Bachatelles waar ze putten uit een onuitputtelijk klassiek repertoire van topmeesters uit de klassieke muziek.

Daarna ging het richting feestzaal van het oud-gemeentehuis waar Ron Jaluai de sfeer er in bracht met vuurspektakel en de aanwezigen feestelijke hapjes en een drankjes aangeboden kregen en waar de Gentse pianovirtuoos Norbert Detaeye de aanwezigen vergastte op zijn opperste pianospel en zang.

Hij staat komend seizoen dubbel geprogrammeerd bij Cultuurcentrum Temse. Op 21 oktober met een pianoconcert in de kerk van Bazel (een samenwerking met heemkundige kring Wissekerke Bazel) en een week later op 27 oktober samen met het huisorkest van de Honky Tonkbunker van Dendermonde, ‘The New Orleans Roof Jazzmen’, in de Emiel Naudtszaal in Elversele.

Het volledige programma van het nieuwe cultuurseizoen kan u vanaf maandag 29 mei online bekijken via www.cultuurcentrumtemse.be of op Facebook

Meer foto’s, klik hier

De zowat 150 aanwezigen genoten in de feestzaal van het gemeentehuis van hapjes en drankjes…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *