Pleidooi voor loods carnavalsverenigingen op site van vroegere steenbakkerij

TEMSE – Sylvia Rombaut, Vlaams Belang-gemeenteraadslid en zelf ook lid van een carnavalsvereniging, pleit maandagavond tijdens de Temsese gemeenteraad voor een eigen loods voor de carnavalsverenigingen op de vroegere steenbakkerijsite Steendorp.
steenbakkerij-steendorp-2016
Sylvia Rombaut hoopt dat er in de toekomst op de heringerichte site van de steenbakkerij plaats zal zijn voor een loods voor de carnavalsgroepen

Nu er bij de geplande herinrichting van de steenbakkerij ook sprake is van een kmo-zone, ziet het raadslid daar de ideale kans om een loods te realiseren.

“Temse heeft in elke deelgemeente een mooie carnavalsstoet, met als apotheose de stoet in centrumgemeente Temse. Maar de verenigingen hebben nood aan een loods om hun wagens te stallen en werkzaamheden uit te voeren. De meest logische plaats voor deze loods is Steendorp, want die gemeente telt maar liefst elf carnavalsgroepen. Een eigen loods is nodig om het voortbestaan van carnaval te kunnen garanderen in Temse”, voert Sylvia Rombaut aan, terwijl ze er ook op wijst dat het huren van een loods een zware hap betekent uit het beperkte budget van een bescheiden vereniging, die het moet hebben van inkomsten uit een eetfestijn of de verkoop van steunkaarten.

“Indien een loods echt niet kan, want ik begrijp dat dit niet goedkoop is om te bouwen, is er dan geen subsidie mogelijk voor de groepen die op de privémarkt een loods huren”, pleit Sylvia Rombaut.

Het Temsese gemeentebestuur buigt zich maandag tijdens de gemeenteraad over de vraag.

Bron: HN/GVA – Guy Van Vliet

Een gedachte over “Pleidooi voor loods carnavalsverenigingen op site van vroegere steenbakkerij”

  1. Waarom gaat het hier niet over het in twijfel trekken van de noodzaak van die KMO-zone? Kan een hangaar dan niet gerealiseerd worden zonder de bouw van die KMO’s in dit unieke stiltegebied?
    Ik stel voor: een natuurcentrum (veelbezocht door bejaarden en scholen), een museum over de streek (enkel te bereiken per fiets om het ecologisch karakter aan te spreken) en een plein met bankjes, vuilbakken en terrasjes. Daarbij past zeker ook een loods voor carnaval waar toeristen dan eens kijkje in kunnen komen nemen. Dat is ook een win-win situatie, voor toeristen, carnavalisten, inwoners, de natuur en de gemeente … maar niet voor de bouwheren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *