Extra snelheidscontroles na ongeval op N41

TEMSE/ELVERSELE – De politie gaat extra snelheidscontroles uitvoeren aan de werken op de N41, nadat een buurtbewoner maandagavond 6 maart bij het oversteken van de straat gegrepen werd door een auto. Slachtoffer Frederik De Graaf pleit voor bijkomende veiligheidsmaatregelen. “Ook tijdens de werken moet het veilig zijn op de weg.”

“Ik kon me gelukkig tot in het gras slepen, anders had ik het niet kunnen navertellen”
Frederik De Graaf

De N41 tussen Elversele en Sint-Niklaas wordt heraangelegd met ventwegen en een degelijk fietspad, om de drukke weg veiliger te maken. Op dit ogenblik wordt een ventweg aangelegd langs de kant waar Frederik De Graaf woont. “Daardoor kunnen we ons huis niet bereiken met de wagen”, zegt hij. “We moeten aan de overkant parkeren en de straat te voet oversteken. Dat is levensgevaarlijk. De bewoners moeten met kinderen, boekentassen en boodschappen snel de drukke weg over. We pleiten al geruime tijd bij de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) om een oversteekplaats met tijdelijke lichten te voorzien, omdat we ongevallen vrezen. Op onze vraag werd niet ingegaan.”

Frederik De Graaf_Elversele_N41
Frederik wordt thuis verzorgd door zijn echtgenote (foto: GVH)

Maar gisteravond werd de vrees werkelijkheid. “Toen ik ’s avonds in het donker thuis kwam, werd ik gegrepen door een auto”, zegt Frederik. “Ik werd op straat geslingerd. Gelukkig verloor ik het bewustzijn niet en kon ik me in het gras slepen. Anders had ik het niet na kunnen vertellen. De klap was zo hard dat de buren het tot in huis hoorden.

Ik lag om hulp te roepen in de berm. De buren alarmeerden de hulpdiensten. Ik werd naar het ziekenhuis gebracht. Intussen ben ik opnieuw thuis, maar ik heb heel veel pijn en ben voortdurend duizelig.”

Het slachtoffer wil dat er meteen concrete maatregelen komen. “Het is goed dat ze de weg veiliger willen maken, maar tijdens de werken moet het ook veilig zijn. Lukt dat niet, dan laat ik mijn auto gewoon staan en blokkeer ik de werken.”

Geen tijdelijke verkeerslichten

Meteen na het ongeval stuurde dokter Frank Van Fraeyenhove, de buurman van het slachtoffer, een niet mis te verstane mail naar Wegen en Verkeer, de gemeente en de politie. “De levensgevaarlijke en totaal ontoereikende voorzieningen voor de lokale bewoners zijn de oorzaak van het ongeval. Dagelijks kruis ik zelf deze weg met mijn kinderen van vijf jaar en zes maanden. Er is geen mogelijkheid voor veilige overtocht, geen hulpvoorzieningen of controle op snelheidsnaleving.”

AWV kondigt maatregelen aan. “Natuurlijk betreuren we dat dit ongeval gebeurde”, reageert woordvoerder Marie De Vlieger.

“Onze werfleider voerde dinsdagvoormiddag, samen met de politie, meteen een controle uit. Daaruit bleek dat de signalisatie conform de voorschriften is. Omdat er op het lange traject van de werken te snel gereden wordt, zal de politie meteen starten met extra flitscontroles. Tijdelijke verkeerslichten komen er niet, want die brengen de doorstroming van het verkeer op de gewestweg in het gedrang.”

Bron: HN/GVA-GVH

N41_Elversele_2017
Op deze plaats op de N41 werd Frederik aangereden. (foto: GVH)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *