Witte ballonnen voor Elisa

TEMSE – Dertien witte ballonnen gingen maandagnamiddag 6 maart de lucht in tijdens een ontroerend moment op de begraafplaats van Temse. Laura en Jelina lieten de ballonnen op voor hun zusje Elisa.

“Gelukkig is hier nu een speciaal plekje voor doodgeboren kindjes”

Het initiatief ging uit van Moeke Marijke van kinderopvang Zonnestraal. “Laura en Jelina kwamen al bij mij naar de opvang en ook Elisa zou bij mij een plekje krijgen. Jammer genoeg werd Elisa na 23 weken zwangerschap dood geboren”, vertelt Moeke Marijke. “We wilden Elisa graag een plaatsje geven. Daarom dus de witte ballonnen, met allemaal kaartjes van de kindjes uit mijn kinderopvang. Ik wou iets doen voor de ouders. Het is een klein gebaar voor die mensen die zoveel verdriet hebben om het verlies van hun kindje.”

En zo kwam er een intiem en ontroerend herdenkingsmoment. Laura en Jelina keken met een blije blik de witte ballonnen na, die richting de wolken en hun zusje gingen. Aan de ballonnen hangen kaartjes, dus de kinderen en Moeke Marijke hopen nu dat de vinders de kaartjes zullen terugsturen.

Naast de kinderen waren ook de mama en de oma van Elisa aanwezig. Zij waren ontroerd door het mooie gebaar en zijn net als Moeke Marijke blij dat er op het kerkhof nu ook een plekje is voor overleden kindjes. “Vroeger werd een doodgeboren kindje niet erkend, terwijl ze toch een speciaal plekje verdienen”, zeggen ze. “Gelukkig is dat nu veranderd. Het hoekje op de begraafplaats van Temse is er sinds nieuwjaar en er liggen al vijf kindjes.” (gvh)

 

Bron: HN/GVA-GVH

Witte ballonnen_06 03 2017
Moeke Marijke met Laura en Jelina en hun moeder en grootmoeder

← Terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *