Duikers Watersportvereniging Temse vierden 50-jarig bestaan

TEMSE – Op zaterdag 5 november vierde de Duikersafdeling verbonden aan de Koninklijke Temse Watersport Vereniging haar 50-jarig bestaan. In het kader daarvan werd de club op zaterdag 25 februari op het gemeentehuis ontvangen. Burgemeester Luc De Ryck (CD&V)  hield de feestrede, waarna voorzitter Pieter Timmermans een hartelijke dankwoord uitsprak.

De vereniging ging in 1966 van start als afdeling van de Temse Watersport Vereniging. De eerste jaren trainden de leden in het zwembad van Sint-Niklaas, tot in 1969 het zwembad van Temse zijn deuren opende. In 1970 werd de Duikschool erkend door de nationale federatie BEFOS en gemachtigd om monitoren op te leiden. Eind jaren ’90 telde de club 14 duikinstructeurs en in 2001 kwam een nieuwe afdeling tot bloei: 3 duikinstructeurs startten een eigen jeugdafdeling (vanaf 8 jaar) onder de naam ’Young Divers Temse’.

In afwachting van een nieuw zwembad in Temse, hebben de Duikers hun intrek genomen in het zwembad van Bornem. De jeugdduikers trainen in Sint-Niklaas.
K.T.W.V. Duikers, één van de grootste duikclubs van Oost-Vlaanderen, telt een 100-tal leden en 23 instructeurs en assistent-instructeurs. Al hun brevetten hebben een EU/ISO norm en voldoen aan de hoge eisen qua veiligheid en kwaliteit, waardoor ze in heel de wereld gekend en erkend zijn.

De Duikschool is aangesloten bij de Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en -Sport (NELOS) en is erkend door Sport Vlaanderen. NELOS is op haar beurt aangesloten bij CMAS, de overkoepelende duikfederatie op wereldvlak.

Info: clubhuis K.T.W.V., Orlaylaan 20, Temse – www.ktwv.be/duikers

De jubilarissen met vooraan v.l.n.r. schepen Franky De Graeve, secretaris Isabelle Maes, burgemeester Luc De Ryck, voorzitter Duikers Pieter Timmermans en KTWV-voorzitter Marcel Moordtgat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *