Expo Gustaaf Maerevoet tot 26 februari in het Gemeentemuseum

TEMSE – Tot zondag 26 februari vindt in het Gemeentemuseum de expo Anoniem-En-Plein-Air Retrospectieve Gustaaf Maerevoet plaats, een organisatie van het Cultuurcentrum Temse i.s.m. de Culturele Vereniging Spirit.

Gustaaf Maerevoet werd geboren in Bornem op 23 december 1925. Op zijn 14de begon hij te tekenen. Zij eerste lessen kreeg hij van de bekende Scheldeschilder Felix Eyskens. Hij zette zijn studies voort aan de academies van Temse en Sint-Niklaas. Jarenlang schilderde hij de prachtige natuur rond Bornem, Temse en daarbuiten. Hij tekende in de regel op locatie, vandaar de expotitel ‘En-Plein-Air’. Later legde hij zich ook toe op naakten.
Naast beeldend kunstenaar was hij ook een veelzijdig muzikant: hij speelde accordeon, panfluit, mondharmonica en piano.
Zijn talenten tonen zich in potlood-zwart, -rood en -gemengd, Chinese inkt, pastel, olieverf op doek of hout, aquarellen (op verschillende soorten papier), etsen en beeldhouwwerken (in hout en polyester).
Hij overleed op 5 april 1999, 73 jaar oud.

Op de vernissage (vrijdag 3 februari), in aanwezigheid van een 100-tal genodigden, werd het leven en werk van de exposant toegelicht door zoon Philip Maerevoet. Burgemeester Luc De Ryck opende de expo.

De tentoonstelling is zaterdag en zondag open van 14 tot 18 u., zondag ook van 10 tot 12 u.

 

One thought on “Expo Gustaaf Maerevoet tot 26 februari in het Gemeentemuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *