Opruimactie aan ‘ De Kil’ in Steendorp

Eigenaars moeten vaartuigen verplaatsen
STEENDORP – Vlaams waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV plant een opruimactie aan ‘de kil’ in Steendorp. Ze vraagt de eigenaars van de vaartuigen die er afgemeerd liggen om hun vaartuigen voor 31 maart te verplaatsen.

Wie vandaag ‘de kil’ aan de steenbakkerij in Steendorp passeert, kan zien dat een verzameling van oude bootjes en wrakken het idyllische Scheldelandschap verstoort. Er liggen verschillende vaartuigjes afgemeerd, terwijl dit volgens het algemeen politiereglement voor de scheepvaart op de binnenwateren verboden is. De meeste vaartuigjes zijn bovendien te beschouwen als wrak, wat eveneens een inbreuk op de milieuwetgeving is. De vaartuigen liggen er langer dan 60 dagen zonder vergunning, wat ook een inbreuk is tegen het Vlaamse Retributiebesluit.

Waterwegen en Zeekanaal NV wil de site opnieuw op orde brengen en roept de eigenaars van de vaartuigen op om hun vaartuigen uiterlijk op 31 maart 2017 te verplaatsen. Als zij dit niet op eigen initiatief doen, ziet Waterwegen en Zeekanaal NV zich genoodzaakt om de vaartuigen weg te slepen. De kosten hiervoor zullen doorgerekend worden aan de eigenaars.

“Wij raden eigenaars aan om een ligplaats aan te vragen bij een watersportclub in de omgeving’, aldus communicatieverantwoordelijke Carolien Peelaerts. “Want het is niet toegelaten om ligplaats te nemen aan een andere steiger zonder toestemming van de eigenaar.”

Voor meer informatie kunnen de eigenaars van de vaartuigen contact opnemen met de afdeling Zeeschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV op het nummer 03 224 67 11.

De Kil Steendorp 2017_2

Foto: >Peter Perdaen 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *