Markant Temse vierde 60-jarig bestaan

TEMSE – Op woensdag 11 januari 2017 vierde Markant Temse haar 60ste verjaardag. Markant bestaat uit een netwerk van en voor actieve en ondernemende vrouwen en heeft momenteel zowat 170 leden.

De kernwoorden: vriendschap, een ondernemende houding, kwaliteit, originaliteit en respect voor iedereen, staan bij Markant hoog in het vaandel. Onder het moto: “ontdek, beleef en geniet” participeren de actieve vrouwen aan het maatschappelijk en cultureel leven. De dames van Markant in Temse gingen in 1957 van start onder de benaming CMBV (christelijke middenstands-en burgervrouwen).

De leiding bij de start berustte bij voorzitter Elisabeth De Meester-Coenen en secretaris Maria De Maere-Smet. Tijdens dat startjaar werden 50 leden aangesloten en momenteel is alleen Annie Poort-De Nayer onafgebroken lid sinds de stichting.

Markant ontplooide zich tot een bloeiende vereniging met vorming, ontspanning, sport, bezinning, workshops, daguitstappen en meerdaagse reizen. Niet alleen op plaatselijk niveau worden activiteiten georganiseerd maar ook op regionaal, provinciaal en nationaal vlak worden geregeld evenementen aangeboden. De leden worden hierbij op de hoogte gehouden via het tweemaandelijks ledenblad, dat onlangs nog in aanmerking kwam voor een nominatie door het nationaal bestuur. Opvolging is alvast verzekerd door “Best Pittig”, het jongerennetwerk van Markant. Zij hebben momenteel 30 leden.

Het huidig bestuur van Markant Temse bestaat uit: voorzitter: Monique Van de Vyver, secretaris: Marijke D’Hollander , penningmeester: Nadine Amelinckx en bestuursleden: Miet De Malsche, Musetta Van Raemdonck,Lydia Thierens, Jo Klinkers, Carina Boel, Geneviève De Geyter, Vera Van Bouwel, Carine Vermeiren.

Om het 60-jarig bestaan te vieren werden de leden van Markant Temse en Best Pittig (samen 198 leden) op woensdag 11 januari uitgenodigd om deel te nemen aan een academische zitting, gevolgd door een diner. Burgemeester Luc De Ryck voerde het woord tijdens de academische zitting naast de nationale voorzitster van Markant Lieve Droogmans en lokale voorzitster Monique Van de Vijver.

Meer foto’s, klik hier

Markant Temse 60_2017
(Een deel van) het bestuur van Markant Temse samen met nationale voorzitster Lieve Droogmans en burgemeester Luc De Ryck

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *