Compostseizoen 2015 op gang geschoten.

Ieder jaar organiseren de compostmeesters tijdens de maanden mei en juni tal van activiteiten met betrekking tot de promotie van ‘thuiscomposteren’.

Ook dit jaar steken de compostmeesters van Temse de handen uit de mouwen om hun succesvolle activiteiten wederom te herhalen.

Het startschot werd op vrijdag 8 mei gegeven met een infostand op de wekelijkse markt. Vele marktgangers kwamen op de stand langs en kregen uitleg van de aanwezige compostmeersters. Men kon oa deelnemen aan een wedstrijd waarbij diverse prijzen te winnen zijn zoals o.a. compostvaten en boeken over ‘composteren en kringlooptuinieren’, enz…

Elke deelnemer aan de wedstrijd ontving alvast een gratis kruidenplantje.

Thuiscomposteren is belangrijk om de afvalberg op een milieuvriendelijke manier te beperken en men moet er zelfs niets voor betalen.

Nadien heeft men compost dat men kan gebruiken in bloembakken en in kleine perkjes. Deze compost vormt een voedingsbron voor alle planten en bloemen.

GFT-afval wordt ook om de veertien dagen opgehaald in de daarvoor beschikbare containers die gratis aangeleverd worden door de diensten van MIWA. (Hugo Maes)

Als blijk van waardering voor het werk van onze compostmeesters brachten Schepen Hugo Maes (groen en natuur) en schepen Franky De Graeve een bezoek aan de compoststand op de wekelijkse markt. Ze hadden een speciale pluim mee voor Maria Lobelle (79) die al 19 jaar een stuwende kracht is bij het compostmeestergebeuren. Zij was ook de eerste natuurouder in Temse die meedraaide met natuuropvoeding in diverse scholen van Temse.

 

Op de foto vlnr : Etienne Dietvorst, bezoeker, Hugo Maes (schepen), Wim Barbier, Henri Vermeulen, Paul Van Landeghem, Maria Lobelle, Joris Baeck (milieudienst) Franky De Graeve (schepen)
Op de foto vlnr : Etienne Dietvorst, bezoeker, Hugo Maes (schepen), Wim Barbier, Henri Vermeulen, Paul Van Landeghem, Maria Lobelle, Joris Baeck (milieudienst) Franky De Graeve (schepen)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *