Bloementapijt in Brussel ontwerp van Temsenaar

TEMSE/BRUSSEL – Het Bloementapijt op de Grote Markt in Brussel, dat dit jaar voor de 50e keer werd aangelegd, en tot vorige maandag te bekijken was, had een stevige Temsese link. Het was een ontwerp van Temsenaar Koen Vondenbusch. Eigenaar en stichter van de Wase Vijverwinkel in Nieuwkerken-Waas en zelf woonachtig op de Wilfordkaai in Temse.

“We waren twee jaar bezig met de voorbereidingen”, vertelde de ontwerper aan radio 2 Vlaams Brabant.

Het bloementapijt ligt altijd traditiegetrouw op de Grote Markt in Brussel, maar eigenlijk is het een heel erg Oost-Vlaams gebeuren.

Eerbetoon

De meeste bloemen komen uit Oost-Vlaanderen, en dat is altijd al zo geweest, legt Vondenbusch uit: “Die komen meestal van bloemisten uit de streek van Lochristi. Maar voor de organisatie zijn er ook mensen uit Sint-Niklaas en Temse.” Het oorspronkelijke idee voor een Bloementapijt ontstond zelfs in 1970 in Oudenaarde, in de Vlaamse Ardennen.

De man maakte hiermee een eerbetoon aan tuinontwerper Etienne Stautemas die het allereerste Bloementapijt ontwierp in 1971. Volgens de ontwerper zitten er 400.000 bloemen in het tapijt. De aanleg vergt jaren voorbereiding.”, aldus Vondenbusch.

In 2019 creeërde Koen Vondenbusch met zijn bedrijf ‘Flowers From Belguim’, een nevenproject van de Wase Vijverwinkel, een kunsttapijt op het Frans Boelplein aan AC De Zaat. Dit met de slyline van Temse. Naar aanleiding toen van het 25-jarig bestaan van de Wase Vijverwinkel.

Het bloementapijt in Brussel was een ontwerp van Temsenaar Koen Vondenbusch
(C) Het Nieuwsblad)
In 2019 ontwierp Koen Vondenbusch (vooraan links) een kunsttapijt voor het Frans Boelplein. Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de Wase Vijverwinkel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *