Aangrijpende stille wake voor verongelukte motorrijder Kenneth

Colonne van bijna 400 vrienden en familieleden brengen pakkend eerbetoon

TEMSE/ELVERSELE – Woensdagavond liepen bijna 400 vrienden en familie mee in een kleine optocht en stille wake om Kenneth De Vos (25) te gedenken. De voormalige chiroleider uit Elversele kwam om het leven toen hij vorige week op het viaduct van de N41 met zijn motor frontaal in aanrijding kwam met een auto.

De rouwstoet vertrok aan de ouderlijke woning van Kenneth in de Hogenakkerstraat en eindigde aan de plaats van het ongeval, zowat 500 meter verder op de verkeerswisselaar van de N41. (Lees verder onder de foto)

“Woorden schieten ons tekort”, aldus broer Kevin. “Daarom kozen we voor een moment van stilte om Kenneth een eerbetoon te brengen.”

Moeder Sara kreeg het even moeilijk toen het gedenkteken aan het verkeerslicht werd geplaatst.

Vele vrienden en kennissen legden bloemen neer. Kaarsen werden ontstoken, maar ook een flesje Duvel werd achtergelaten. “Kenneth genoot van het leven. Hij stond klaar voor iedereen. Echt de vriend van jan en alleman”, klonk het bij een ruime delegatie van voetbalclub KWB Elversele

Ook burgemeester Hugo Maes (CD&V) liep mee in de wake van aan het ouderlijke huis van Kenneth tot aan de plaats van het ongeval op de N41.

“Het is een zwarte week voor onze gemeente, en al zeker voor de hechte dorpsgemeenschappen van Elversele en Tielrode, zei een geëmotioneerde burgemeester Hugo Maes (CD&V) “Het was mijn plicht om hier aanwezig te zijn.”

“Deze namiddag bracht ik de ouders een bezoek om namens mezelf en de gemeente mijn medeleven te gaan betuigen. Toen de vraag kwam om deze optocht te houden heb ik meteen ja gezegd”, stelde de burgervader. “Het is belangrijk dat mensen op zo’n momenten kunnen samenkomen om hun verdriet te uiten. Alhoewel het niet evident is met het drukke verkeer op de N41. Maar onze politiemensen hebben alles in goede banen geleid en hebben dat fantastisch gedaan.”

De hele colonne werd niet alleen begeleid door agenten, tijdens het rouwmoment werd ook de drukke N41 ter hoogte van het kruispunt met de E17 een kwartier lang stilgelegd. Sara en Franky, de ouders van Kenneth, knielden neer bij de foto van hun zoon die zijn vrienden op de plaats van het ongeval hadden neergelegd. Broers Kevin en Kyan verbeten hun verdriet.

“Bedankt dat jullie er allemaal zijn. Dit betekent heel veel voor ons”, zei Kevin.

Zowat 400 vrienden en familie hielden op de N41 een eerbetoon voor de verongelukte motorrijder Kenneth

Een gedachte over “Aangrijpende stille wake voor verongelukte motorrijder Kenneth”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *