Poetsvrouw Marleen gevierd door leerlingen Hollebeekschool

TEMSE – Na méér dan 36 jaar de Hollebeekschool ‘spik en span‘ te houden, gaat poetsvrouw Marleen Stroobandt op 1 juli op pensioen. Woensdagmorgen werd ze door de 400 leerlingen van de lagere school daarvoor in de bloemetjes gezet.

“Marleen begon als poetsvrouw toen onze school nog de ‘Jongensschool Sint-Antonius’ was”, vertelt directrice Caroline De Vriendt “Dat was een klein wijkschooltje met zes klassen en ze zag deze uitgroeien tot de grootste school van Temse nu met 18 volle klassen.”

De leerlingen en het onderwijzend personeel verkleedden zich als poetshulp.

“Deze morgen konden we haar met de hele school verrassen: in stoet trokken we naar haar huis en zag zij plots meer dan 400 Hollebekertjes aan haar deur staan. Door een ere-haag van mini- (en maxi-) poetshulpen werd zij naar school begeleid waar de ‘pensioeninspectie’ haar nog een aantal testjes liet uitvoeren die zij natuurlijk met glans uitvoerde.

Marleen kon met iedereen overweg en deed haar job vol overgave. In de zomervakantie als de kinderen hier niet waren was het precies een festival tijdens het poetsen. De muziek stond loeihard en dan zong en danste ze mee.”

Marleen had wel verwacht dat de school een verrassing in petto had.

“Maar het is heel ontroerend om dit te zien”, vertelt Marleen. “Ik heb hier super graag gewerkt. Ik zal vooral de kinderen en de leuke contacten missen.”

Meer foto’s, klik hier

Der leerlingen vormden een erehaag voor poetsvrouw Marleen
Marleen op de foto met alle juffen en meesters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *