Scheldejogging valt gedeeltelijk in het water

TEMSE – Op het dijkpad tussen Steendorp en Temse organiseerde Toerisme Temse in samenwerking met het lokaal bestuur de Scheldejogging 2022. Een recreatieve loop van zowat vijf kilometer.

Door een communicatiestoornis bij Toerisme Temse was de publiciteit voor het loopevent gedeeltelijk in het water gevallen.

Wellicht daardoor waren er slechts 24 deelnemers.

Net voor de start gingen dan ook nog eens de hemelsluizen open boven het looptraject. Het waren daardoor wellicht vooral de ‘diehards’ die dit jaar deelnamen.

Kurt De Laet uit Temse kwam als eerste over de eindmeet. Dirk Brynaert uit Temse, een deelnemer die de Scheldejogging al meermaals won, werd tweede voor Mario Vereecken uit Temse die de top drie vervolledigde. De jongste deelnemer was Wout Van Putte uit Temse en de oudste deelnemer Georges Colman uit Rupelmonde geboren in 1933.

De deelnemer die van verst kwam was Patrick Lauwers uit Belsele. De eerste dame was Sara Wuytack.

Sinds vorig jaar organiseert Toerisme Temse, met de Schelde-Durme Jogging tussen Tielrode en Temse, ook een loopevent in het najaar.

“Oorspronkelijk ging dit doorgaan op 18 september”, vertelt voorzitter Rita Heerwegh. “Maar omdat in Steendorp dan de Briqville Classic georganiseerd wordt, verschuiven we onze jogging naar 2 oktober van dit jaar.”

Meer foto’s, klik hier

De Scheldejogging viel dit jaar gedeeltelijk in het water

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *