FC Herleving vierde 60-jarig bestaan

TEMSE – Voetbalclub FC Herleving vierde zijn 60-jarig bestaan. Jaren geleden fuseerde de club met PW Hemelaer. De club voetbalt in het Walivo-verbond.

Ter gelegenheid van het jubileum werden bestuur en spelers ontvangen door burgemeester Hugo Maes op AC De Zaat. ‘s Namiddags was er ook een galawedstrijd met oud-spelers en de huidige generatie. ’s Avonds was er ook een bbq.

“Zowat twintig jaar geleden is FC Herleving samengesmolten met de ploeg PW Hemelaer omdat ons plein weg moest”, vertelt Herleving voorzitter Willy De Vogel. “Bij PW Hemelaer hadden ze een kantine en dus speelden wij op hun oud plein onze wedstrijden. Momenteel spelen we in de Schoolstraat op het B-terrein op zondagvoormiddag onze matchen.”

“Momenteel hebben we 18 spelers maar we hopen dat we genoeg spelers zullen hebben om het nieuwe seizoen aan te vatten”, stelt de voorzitter.
“Het is moeilijk om vooral jeugdige spelers te vinden die op zondagmorgen willen spelen. Jaren geleden was het ook zo dat na de wedstrijd men bleef hangen in de kantine. Het was toen nog meer een vriendengroep. Nu speelt men de wedstrijd en ze zijn meestal meteen weg, das het verschil met vroeger.”

FC Herleving werd ontvangen door burgemeester Hugo Maes
Voorzitter Willy De Vogel (midden) met het bestuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *