Restaurant in India serveert gerechten genoemd naar Temse en Steendorp

TEMSE/STEENDORP – Het Di Ghent Café, een restaurant niet ver van New Delhi in India, serveert verschillende Belgische gerechten, die vernoemd zijn naar onze oer-Vlaamse steden en gemeenten. Zo kan je er proeven van een Wetteren of Gentse Strop, maar voortaan heeft het restaurant ook een Temse en een Steendorp op de menukaart staan. Hoe komen ze erop?

Steendorpenaar en gemeenteraadslid Alec Lamberts (23, Tesamen) leerde Di Ghent Café kennen via een Indische studiegenoot tijdens zijn studies in Stockholm (Zweden). Alec is er wel nog nooit geweest: het Di Ghent Café ligt immers in Gurgaon in India, een stad niet ver van New Delhi.

Alec Lamberts trok zijn stoute schoenen aan en nam contact op met het Indische restaurant. — © Erwin De Meirleir

Hij begon de zaak online te volgen en zag op sociale media gerechten voorbij komen als Wetteren, Destelbergen, Ledeberg, Eeklo en Gentse Strop.

“Toen ik terug in België was en ik gemeenteraadslid werd, vond ik dat zij een talloor Steendorp en Temse moesten hebben”, zegt Alec. “Ik ben opgegroeid in Steendorp en Temse, trots op hun schoonheid en geschiedenis.”

Enthousiaste reactie

Hij contacteerde de eigenaars en kreeg een enthousiaste reactie terug. “Ik heb ze een tekst met wat info over Temse en Steendorp opgestuurd en zij hebben op basis daarvan de gerechten gemaakt”, zegt Alec. “Ik mocht feedback geven maar kon niets meer toevoegen, de keuze van Di Ghent Café was goed gelukt.”

Het gerecht ‘Temse’ is vis , met een knipoog naar paling in ’t Groen

Scheldedorp Temse kreeg een gerecht met witte vis. “Een mooie knipoog naar het gekende gerecht paling in ’t groen.” Steendorp werd iets voor vleesliefhebbers: kip in een jasje van spek, met daarbij cheddar, barbecuesaus en mosterd. “Steendorpenaars worden de Mosterdpotten genoemd (naar de niet afgewerkte kerktoren, red.), in het gerecht zit dus zoals het hoort een toets mosterd.”

Belgische oprichtster

Een van de oprichters van Di Ghent Café, dat bestaat sinds 2012, was een Belgische vrouw. Hoewel zij er niet meer werkt, blijven er heel wat Belgische gerechten op de menukaart staan. De eigenaars reizen regelmatig naar Europa en het Di Ghent Café won in april nog een prijs voor beste restaurant van de regio Delhi. “Eén van de eigenaars zou deze zomer tijdens een zakenreis ook even langs hier komen”, zegt. Wie weet kan ik hem dan overtuigen nog meer Waasland op de kaart te zetten.”

al Di Ghent (rechts), uitbater van het Europees getinte café in India, zette recent onder andere het recept ‘Steendorp’ op de kaart (links), met een toets van mosterd, verwijzend naar de bijnaam van de inwoners van Steendorp.  — ©  rr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *