Natuurgids wil wandelingen organiseren voor minder mobiele mensen

TEMSE – Tuinarchitect en CVN-natuurgids Luc Dierick wil mindermobiele personen en koppels met een kinderwagen de kans geven om het Scheldegebied in Temse te leren kennen op gemakkelijk toegankelijke trage wegen. Tweemaal per maand wil hij daarvoor een wandeling organiseren.

“Ikzelf zit al 15 jaar in een rolstoel en mijn specialiteit is de kennis van de zespotige diertjes, maar ook vogels, kleine zoogdieren, en planten”, vertelt Luc. “Ik wil om de twee weken een korte wandeling organiseren voor minder mobiele mensen, ouders met kinderwagens en mensen die traag te been zijn. Ook honden aan de leiband zijn welkom.”

“Daarbij vertel ik dan weetjes over cultuur, natuur en geschiedenis in en om de Schelde. Het is dan voor vele mensen waarschijnlijk de eerste keer dat men een gids heeft in een mobiele scooter. Het is mijn bedoeling om elke keer in een andere omgeving te gaan wandelen. Dan eens in Steendorp, dan bijvoorbeeld in Tielrode. Maar wel altijd langs trage wege die makkelijk toegankelijk zijn met rolstoelen en mobiele scooters.”

“Voor de eerste wandeling kreeg ik vele leuke en hoopgevende reacties via de sociale media maar spijtig genoeg was de opkomst laag”, vertelt Luc. “Maar we zullen maar denken, alle begin is moeilijk. Ik doe dit gratis uit liefde voor de natuur. Binnen twee weken doen we het opnieuw.”

Luc Dierick wil mindermobiele personen en koppels met een kinderwagen de kans geven om het Scheldegebied in Temse te leren kennen op gemakkelijk toegankelijke trage wegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *