Leerlingen Hollebeekschool lossen moord op in de poel van het Lysenbroek

Tiende editie van educatief poelproject van start

TEMSE – In het Lysenbroek ging voor de tiende keer het educatieve poelenproject voor scholen, Moord in de Poel’ van start. Leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar kunnen met behulp van een spelkoffer een moord oplossen en op die manier al spelend veel bijleren over het natuurlijke leven in de poel.

De leerlingen van het vijfde leerjaar van de Hollebeekschool mochten voor dit jaar de spits afbijten.

Twee educatieve amfibieënpoelen

Net zoals de voorbije negen edities mocht Milieuambtenaar Joris Baeck in de huid kruipen van ‘commissaris Op de Beek’ die de hulp inroept van leerlingen om een moord op te lossen.

Met de spelkoffer ‘Moord in de poel’ leren de kinderen spelenderwijs heel wat bij over het bruisende leven dat spontaan ontstaat in een poel. Die spelkoffer wordt ter beschikking gesteld door het Regionaal Landschap Schelde-Durme en elk jaar ontvangen we toch zo’n 15 klassen van acht verschillende scholen uit groot-Temse, samen goed voor 350 jonge speurneuzen”, vertelt Joris.

Verschillende moordscenario’s

“Uitgezonderd in het coronajaar 2020 konden we de leerlingen al negen keer een halve dag natuurbeleving aanbieden”, zegt Tineke Van Britsom (N-VA), schepen van Duurzaamheid. “De gemeente heeft twee educatieve amfibieënpoelen die voor de lessen worden ingezet: ééntje op het provinciaal domein Roomacker in Tielrode en één in het Lysenbroek in Temse. Die laatste vervangt sinds vijf jaar de poel in de Schauselhoekstraat, omdat het biologisch leven er nog iets beter is.

Of de leerlingen niet gaan doorvertellen wie de hoofdverdachte van de moord is? “Daarvoor hebben we vier verschillende moordscenario’s achter de hand”, aldus Joris Baeck.

Meer foto’s, klik hier

De leerlingen van het vijfde leerjaar van de Hollebeekschool mochten hun beste speurneus opzetten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *