Werken N16 op schema: vanaf 16 mei Hoogkamerstraat kant Temse afgesloten tot eind juni

TEMSE – Op 16 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, met fase 3 van de herinrichting van het kruispunt van de Gewestweg (N16). Tijdens die fase zal er gewerkt worden in de Hoogkamerstraat aan de kant van Temse centrum. De werken duren tot eind juni.

Fase 3 van 16 mei tot eind juni

De werken van fase 2 aan de Hoogkamerstraat (kant bedrijventerrein TTS) verlopen Volgens planning. Aansluitend start Wegen en Verkeer op 16 mei met de volgende fase en schuiven de werken op naar de overkant van het kruispunt: aan de kant van Temse centrum.

Ook vernieuwt Wegen en Verkeer het fietspad in asfalt langs de Gewestweg (N16) tussen de Secretaris-Generaal Boerenboomstraat en de Hoogkamerstraat. Als alles volgens plan loopt, duurt deze fase van de werken tot eind juni. Zo werkt Wegen en Verkeer op de belangrijke verkeersas in Temse aan veiliger en vlotter verkeer voor iedere weggebruiker.

Auto’s volgen omleiding via Schoolstraat en Gasthuisstraat

De nieuwe fase zorgt ook voor belangrijke wijzigingen in de verkeerssituatie met name voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers kunnen de werfzone steeds passeren. Fietsers stappen aan het kruispunt af om met de fiets aan de hand de Gewestweg (N16) over te steken. Fietsers langs de Gewestweg (N16) volgen in beide richtingen tussen de S.G. Boereboomstraat en Hoogkamerstraat een omleiding via de Ruisstraat, Schrijnstraat, Smesstraat, Voetweg en de Grote Dweersstraat.

Het gemotoriseerd verkeer rijdt van 16 mei tot eind juni op de Gewestweg (N16) richting Bornem ter hoogte van het kruispunt op één rijstrook in plaats van op twee rijstroken. De zuidelijke tak van het kruispunt is afgesloten. Verkeer (-3,5 ton) van Temse centrum naar de Gewestweg (N16) en omgekeerd moet een omleiding volgen via de Gasthuisstraat en de Schoolstraat.

Handelaars en bedrijven blijven bereikbaar

Het industrieterrein De Zaat blijft bereikbaar voor zwaar verkeer (+3,5 ton) via de verkeerswisselaar met de E17, Nieuwe Steenweg (N41), Legen Heirweg, Gentstraat, Burgemeester Achiel Heymanstraat, Huis ten Halven en Cauwerburg of via de Gasthuisstraat en Schoolstraat (verkeer -3,5 ton).

Het bedrijventerrein TTS is op maandag 16 mei vanaf de middag opnieuw bereikbaar vanaf de Gewestweg (N16). Zoals eerder gecommuniceerd geldt er vanaf 19 april definitief éénrichtingsverkeer in de Kapelanielaan.

Wijzigen verkeerslichten kruispunt

Op maandagochtend 16 mei vanaf 9 uur verplaatst de aannemer tijdelijke verkeerslichten voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers (Gewestweg (N16) richting Sint-Niklaas). Als gevolg van die wissel zullen de verkeerslichten op het kruispunt Gewestweg (N16) – Hoogkamerstraat tussen 9 en 12 uur uitgeschakeld zijn. Om dit veilig en vlot te laten verlopen, zal de politie het verkeer regelen.

Meer info over de verkeershinder is te vinden op www.wegenenverkeer.be/temse.

In deze derde fase wordt gewerkt langs de zijde van Temse centrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *