PFAS in Temse: norm enkel overschreden bij brandweerkazerne

TEMSE – In Temse moet men zich geen zorgen maken over een verontreiniging met PFAS. De gemeente liet op vijf plaatsen stalen nemen en enkel in de omgeving van de brandweerkazerne is een lichte overschrijding vastgesteld. Maatregelen zijn niet nodig.

“Bij staalnames op zoek naar de stof PFAS in Temse werd geen overschrijding van de bodemsaneringsnorm vastgesteld, op één staal na”, aldus schepen van Milieu Hugo Maes (CD&V) “Bij de brandweerkazerne is er een geringe overschrijding voor het grondwater. Dat blijkt uit verkennend bodemonderzoek dat het Provinciaal Centrum voor Milieuonderzoek heeft uitgevoerd op vraag van het gemeentebestuur in het kader van de PFAS-problematiek.”

Op vijf locaties werden stalen van de bodem en het grondwater genomen: Frank Van Dyckelaan, AC De Zaat, het Natuurhuis, het Dacca-complex en de brandweerkazerne.

“De locaties werden gekozen op basis van de geografische ligging en risico op aanwezigheid van PFAS. De OVAM oordeelde dat op basis van de gemeten resultaten geen nood is aan maatregelen”, klinkt het.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *