“Tijdens deze legislatuur zullen er geen spoorlijnen worden gesloten”

TEMSE – De voorbije dagen waren er geruchten dat Infrabel tegen 2024 ondermeer de spoorlijn Sint-Niklaas-Mechelen zou willen afschaffen. Daardoor zou de spoorlijn via Puurs, Bornem en Temse gesloten worden. Schepen van Mobiliteit Lieve Truyman vindt het ongehoord dat Infrabel dit verkondigd.

“De halte in Temse is van cruciaal belang voor heel veel pendelaars”
Lieve Truyman

Doemberichten

“Het federale regeerakkoord omvat een keuze voor meer duurzame mobiliteit door eindelijk te investeren in het spoor”, stelt Federaal minister Gilkinet. “Ik doe er alles aan om de spoorwegen in België te steunen en te herschikken. Tijdens deze legislatuur zullen er geen lijnen worden gesloten, integendeel, wij zullen het netwerk blijven versterken.”

Lieve Truyman, Temses schepen van Mobiliteit (N-VA) heeft vernomen dat Infrabel al een tijdje bezig is met het lobbyen voor een stevige budgetverhoging, naast datgene dat er afgesproken is binnen het federaal regeerakkoord.

“Ze proberen dit te forceren door doemberichten de wereld in te sturen over spoorlijnen die gesloten zouden moeten worden als er geen bijkomende investeringsmiddelen beschikbaar zouden komen”, klinkt het.

“Vanuit Temse gaan we dit van zeer dichtbij opvolgen”, stelt Lieve Truyman. “Spoorlijn 54, alsook de halte in Temse is van cruciaal belang voor heel veel pendelaars in verband met woon – werk verplaatsingen, scholieren en vrije tijds uitstappen.”

“Het is de belangrijke schakel binnen het openbaar vervoer, de trein vormt namelijk de ruggengraat voor het busvervoer dat via De Lijn wordt aangeboden. Deze spoorlijn ligt binnen de Vlaamse ruit en haalt heel wat gemotoriseerd verkeer van de N16. Als schepen van Mobiliteit vind ik het ongehoord dat Infrabel dergelijk onverantwoordelijke doemscenario’s de wereld instuurt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *