Gemeentebestuur wil het pand van voormalige taverne Temsica: “Behoeden voor de sloop”

TEMSE – Het pand van het voormalige café-restaurant Temsica, tegenwoordig uitgebaat als Bar Coupé, op de hoek van de Wilfordkaai met de Consciencestraat, zal dan toch blijven bestaan. Eerder waren er geruchten dat het pand zou afgebroken worden. Het gemeentebestuur wil het nu behoeden voor de sloop.

“Temsica is een begrip in onze gemeente, niet enkel als horecazaak maar ook op het vlak van het verenigingsleven heeft dit etablisement een enorme rol gespeeld”, vertelt burgemeester Luc De Ryck (CD&V) “In de zijgevel prijkt het jaartal ‘1922’, het jaar dat de bouwvergunning werd verleend en de eerste steen werd gelegd. Dat wil zeggen dat het gebouw volgend jaar 100 jaar bestaat.”

“Volgend jaar gaan we daarom in samenwerking met de huidige uitbater het pand centraal stellen tijdens Open Monumenten Dag. Er zal ondermeer een tentoonstelling plaatsvinden naast nog tal van andere activiteiten.”

Landmark

“Het gebouw is opgericht door de mannen die er de Burgerkring van maakten specifiek voor de middenstand in Temse, het vroegere NCMV, tegenwoordig Unizo. De naam ‘Burgerkring’ is trouwens nog te zien op oude postkaarten. Daarom is Temsica een begrip in onze gemeente.”

“Als gemeente zullen we daarom nooit toelaten dat het gebouw gesloopt wordt. Het pand is een duidelijk ‘landmark’ in het gezicht van Temse en zo moeten we dat ook houden. Het doet ons trouwens plezier dat een aantal mensen bezig zijn met een project voor de onmiddellijke omgeving, waarbij Temsica blijft bestaan en het een nieuw leven zal kunnen leiden.”

“Als gemeente zullen we nooit toelaten dat het gebouw gesloopt wordt”, aldus burgemeester Luc De Ryck
Het gebouw was als ‘De Burgerkring‘ ooit de place to be voor de middenstand van Tems(ch)e
(met dank aan Daniel Duribreux voor de foto)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *