KSV Temse wil hogerop

Club hoopt om met de steun van het gemeentebestuur licentie voor volgend seizoen te halen
Er waait al enige tijd een nieuwe wind bij KSV Temse. Het bestuur van de club kijkt hoopvol de toekomst tegemoet. Volgend seizoen wil men met de topploegen in de hoogste amateurreeks wedijveren.

KSV Temse kijkt ambitieus vooruit”, vertelde algemeen manager Alain Vereecke tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club.

KSV staat momenteel op een zesde plaats in de rangschikking van 3e nationale A. Een kleine terugval nadat men begin december op een gedeelde eerste plaats stond.

“Ons bestuur heeft vorige week besloten om de licentie voor volgend seizoen aan te vragen”, verklapte Vereecke. “De tweede klasse in zijn huidige vorm verdwijnt en wordt omgevormd tot de hoogste amateurreeks. Die gaat gevormd worden door een tiental ploegen uit tweede nationale, aangevuld met ploegen uit de derde klasse. De eerste twee uit de einduitslag van derde klasse zullen volgend seizoen zeker deel uit maken van die hoogste amateurreeks”.

Daarbij zal er ook nog een eindronde gespeeld worden, waarbij 2 of 3 teams geselecteerd gaan worden om die amateurreeks mee vorm te geven.

“Sportief gezien wordt dat naar volgend jaar toe een geweldige uitdaging”, weet Alain Vereecke. “Dat gaat voor KSV heel wat teweeg brengen. Maar we moeten eerst zover geraken”.

Bij Temse zal men komende maanden dus hard moeten werken om volgend seizoen deel te kunnen uitmaken van die hoogste amateurreeks.

“Ook op het financiële vlak gaat dit zijn consequenties hebben”, stelt de algemeen manager. “Daarom beslisten we de voorbije week om naast de beheerraad een dagelijks bestuur op poten te zetten, met een dagelijkse werking waarbij Etienne Van De Walle als voorzitter zal fungeren. Daarbij is het onze bedoeling om nog meer mensen aan te trekken die hun schouders onder dit KSV kunnen zetten”,

Met de bedoeling om op lange termijn een bredere basis te hebben om het succes te garanderen.

“Als we de hoogste amateurreeks halen zal dit ook heel wat veranderingen voor onze jeugdploegen met zich meebrengen. Zo zullen ook zij ondermeer verre verplaatsingen moeten doen. Er waait al enkele jaren een nieuwe frisse wind bij onze club. Maar met deze nieuwe uitdagingen vragen we ook de inzet en motivatie van anderen. In de eerste plaats vragen we daarbij de steun van het gemeentebestuur, want om deel te mogen uitmaken van die amateurreeks moet er aan bepaalde voorwaarden voldaan worden. Zo ondermeer voor de verlichting en accommodatie van de pleinen. Maar dan zijn zorgen voor later. De uitdaging is eerst en vooral om volgend seizoen mee te kunnen spelen in de hoogste amateurreeks”.

Meer foto’s, nieuwjaarsreceptie 2016, klik hier

KSV Temse 2016
KSV Temse wil dankzij de steun van het gemeentebestuur hogerop

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *