SV Blauw-Wit Temse wint eerst officiële wedstrijd in de Beker van Oost-Vlaanderen

De eerste officiële wedstrijd in het nieuwe seizoen van SV Blauw-Wit, de nieuwe Temsese voetbalclub, werd zondagmiddag positief afgesloten. Men won met 4-2 in de Hofmancup tegen Vos Reinaert Sinaai. Trainer Jan Rohart kon nog niet rekenen op zijn sterkste elftal en liet heel wat jongeren opdraven. Het ideale moment om ze te laten proeven van dit niveau.

Een verslag van Margino De Kerf:

“Het werd een vrij aangename wedstrijd in het Fernand Schuermanstadion. Onze jongens begonnen furieus en kwamen binnen de 2 minuten op voorsprong.”Den bleeke”(Christophe Van Nieulande) strijkte de eer op om het eerste officiële doelpunt te scoren voor onze club, een “pegel” in de verste hoek. 1-0.”

Doelman Stopt strafschop

“De druk hield nog een kwartier aan maar de score uitdiepen lukte niet. Meer nog, Blauw Wit raakte de goede kadans kwijt en vergat te voetballen. Teveel nodeloos balverlies leidde tot een overwicht van de bezoekers die daar dan ook van profiteerden. In de 29e minuut profiteerde Piet Van Der Gucht aan de tweede paal en drie minuten later knalde Laurens Peeters de 1-2 in de bovenhoek. Tussendoor stopte onze doelman Yannick De Laet nog een strafschop en verloor de thuisploeg ook Kristof Claus met een kwetsuur. De jonge Django Rooms kwam hem vervangen en dat mag opmerkelijk worden genoemd.

“Django heeft nooit gevoetbald. De naar schatting 120 talrijk onverwacht opgekomen supporters (waarvoor dank) gingen tijdens de rust “een goed pintje” drinken en hoopten uiteraard dat de blauw-witten (voor de gelegenheid in rood-wit) alsnog het tij konden keren.

Dat gebeurde ook. In een betere tweede helft zorgden Ruben Ketels (kent u hem nog?) voor de gelijkmaker op aangeven van Salim Bas 2-2. Tien minuutjes later snelde Arno Zels alleen richting doelman en werkte beheerst af. 3-2. Er kwamen nog kopbalkansen voor Joost Delaruelle en de ingevallen Pim Geens maar die gingen er niet in. Op een zeldzame tegenstoot scoorde Vos Reinaert tegen maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspe ldoor scheidsrechter Buysse.

Mooi seizoen

Het mooiste doelpunt viel in de slotfase….een aanval uit het boekje…propertjes afgewerkt door Joost Delaruelle. Het publiek bedankten onze nieuwe jongens met applaus en de jongens bedankten het publiek met een wederkerig applaus. Het werd dus een hele fijne namiddag in de Schoolstraat. Hopelijk zijn we gestart voor een “mooi seizoen.”

Beker Van Oost-Vlaanderen Hofmancup heenwedstrijd 1e ronde: SV Blauw Wit Temse 4- 2 Vos Reinaert Sinaai

Spelers: De Laet Yannick, Van Nisselrooy Renzo(’46 Vriesacker Jens), Mathias Pieren, Kristof Claus(’17 Django Rooms ’77 Pim Geens), Salim Sukru Bas, Dave Hemelaer, Ruben Ketels(’77 Soufiane Gherby), Van Nieulande Christophe, Joost Delaruelle, Vince Rohart, Arno Zels .
*Doelpunten:1x Van Nieulande,1x Ketels, 1x Zels, 1x Delaruelle.

De eerste echte competitiewedstrijd in het eerste seizoen van SV Blauw-Wit speelt men op zondag 5 september in eigen stadion tegen SVH Waasmunster.

De eerste competitiewedstrijd in het eerste seizoen van SV Blauw-Wit speelt men op zondag 5 september in eigen stadion tegen SVH Waasmunster.