Openlucht fototentoonstelling van After4 in het Vlietpark

TEMSE – Tot eind september kan men in het Vlietpark, aan het rondpunt van de Kasteelstraat, gaan kijken naar een coronaveilige openlucht fototentoonstelling van fotoclub After4.

After4 is een gemengde groep van enthousiaste mensen die aan fotografie doen.

Verschillende leden hebben vier modules digitale fotografie gevolgd in het CVO Temse. Vandaar de naam van de fotoclub: ‘After4’.

Het thema van de tentoonstelling in het parkje vlakbij de Scheldebruggen is ‘Wolken’ in al zijn variaties. Met zowel foto’s uit Temse als daarbuiten.

Lichtjes hellend naar de wolken

“We zijn onzettend blij dat we nog eens naarbuiten mogen komen met onze foto’s”, glunderde voorzitster Rita Bredael tijdens de officiële opening. “Onze jaarlijkse expo van november vorig jaar in het Molenhuis is een jaar uitgesteld. Het voorbije jaar hielden onze leden vooral contact via Zoom-vergaderingen. We hadden ook een theoretische en praktijkgerichte webinar met een fotografe. Eén van die opdrachten was ‘wolken in het vierkant‘. Het Vlietpark is door zijn ligging, lichtjes hellend naar de wolken toe de ideale plaats voor deze tentoonstelling.”

Weinig bekend en ondergewaardeerd

Burgemeester Luc De Ryck mocht de tentoonstelling officieel openen.

Iedereen kent dit parkje als het Sint-Amelbergaparkje”, aldus de burgemeester. “Maar eigenlijk is de officiële naam sinds 1991 het Vlietpark. De Vliet is een bijrivier van de Vrouwenhofbeek, die liep in de Philemon Haumanstraat, die tot aan de tweede wereldoorlog de Vlietstraat heette. wij vonden dat de belangrijkheid die de Vliet had voor onze gemeente mocht vereeuwigd worden en zodoende werd dit het Vlietpark.”

“In 2018 werd dit parkje op punt gesteld en gerenoveerd zodat een ideale pleisterplaats is en ideaal om kinderen te laten spelen”, klinkt het bij De Ryck. “Maar tot dusver is dit parkje te weinig bekend en ondergewaardeerd. Daarom doet het mij veel plezier dat After4 de keuze heeft gemaakt om hier hun tentoonstelling te houden. En dat daardoor dit parkje meer bekendheid zal krijgen en meer zal gebruikt worden voor culturele en artistieke doeleinden.”

De vereniging hoopt dat de expo gespaard blijft van vandalisme.
“We kregen heel veel hulp van de gemeente, en de technische dienst die de palen voor de tentoonstelling plaatsten”, klinkt het. “Maar nog voor de foto’s opgehangen waren, waren al een paar palen uitgetrokken.”


Meer foto’s van de opening, klik hier

“We zijn blij dat we nog eens met onze foto’s naar buiten mogen komen”, aldus voorzitster Rita Bredael (links)

Een gedachte over “Openlucht fototentoonstelling van After4 in het Vlietpark”

  1. Gefeliciteerd met jullie idee om zelfs in Coronatijd toch ‘naar buiten te komen’ met jullie foto’s.
    Ik heb genoten van het hele After4-concept op dat vredige plantsoentje.
    Eddy Roose (Diamond-Rupelmonde)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *