Geen alternatief voor Steendorp carnaval 2021

STEENDORP – Normaliter werd er dit weekend in Steendorp carnaval gevierd. Spijtig genoeg voor de carnavalisten heeft Covid-19 er anders over beslist.

Het carnavalscomité Orde Van de Baksteen wou een alternatief programma op poten zetten. Het gemeentebestuur gaf hiervoor echter geen groen licht.

De affiche voor het alternatieve carnavalsprogramma

“Enkele weken geleden hadden we een aangepast programma aan het gemeentebestuur overgemaakt. We hadden hen ook laten weten dat we de van toepassing zijnde maatregelen in acht zouden nemen”, stelt voorzitter Marc Ost. “Spijtig genoeg heeft het gemeentebestuur ons voorstel over gans de lijn afgekeurd. Zelfs ons voorstel om aan de voordeur van het WZC Blauwhof een kleine attentie voor de bewoners en het personeel af te geven, is resoluut geweigerd.”

Ondanks dat is het comité niet bij de pakken blijven zitten.

“In ons dorp vind je ondertussen onze 2021 corona proof affiche en onze vlaggetjes kleuren ondertussen het straatbeeld”, stelt Ost.
“Hou zeker de komende dagen onze Facebookpagina in de gaten. Dagelijks zullen we terugblikken op de voorbije 43 jaar met weetjes, ditjes en datjes. We zijn er ons van bewust dat dit slechts een pleister op een houten been is, maar op die manier kunnen we toch Steendorp

Bij burgemeester Luc De Ryck kregen we geen reactie waarom het voorstel, naast het coronaverhaal, over de ganse lijn werd afgekeurd.

Alle foto’s van Steendorp carnaval van 2003-2020  via deze link
F
acebookpagina van Orde van de Baksteen: Klik hier

Het carnavalsweekend begint ook in Steendorp telkens met het Kindercarnaval. (foto (C) Peter Perdaen 2020)

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *