Ook Temse-ballon vliegt met Respect van Sint-Niklaas tot Tielrode

TEMSE/SINT-NIKLAAS – Naar aanleiding van de geannuleerde Vredesfeesten organiseerde het organisatiecomité samen met de stad Sint-Niklaas afgelopen weekend het evenement Respect.  waarbij zorgverleners de kans kregen om mee te vliegen met een luchtballon. Ook de Temse-ballon van ballonteam Flying Comics uit Temse was van de partij.
De ballonvlucht startte op het terrein van SVK

Eind vorig jaar zag de ballon van Temse het levenslicht.
“Het initiatief van dit project ging uit van het Koen De Jonghe en Ria Matthys van Flying Comics vzw, een ervaren ballonteam uit Temse, dat zijn sporen al rijkelijk heeft verdiend in de sector”, aldus burgemeester Luc De Ryck. “Het is een samenwerking van Flying Comics, het gemeentebestuur, Toerisme Temse en Ballon Media, de uitgever van de populaire stripreeks Jommeke.

“Voor het evenement Respect konden hulp- en zorgverleners uit het Waasland zich via hun werkgevers kandidaat stellen om als passagier mee te vliegen met een ballon”, stelt ballonvaarder Koen De Jonghe.

De oproep kreeg bij heel wat hulpverleners en ballonpiloten gehoor.

Temse en Jommeke promoten

“Ook wij namen uiteraard deel aan het evenement”, klinkt het bij De Jonghe. We vertrokken zondag op het terrein van SVK in Sint-Niklaas en landen in de potpolder van Tielrode. Het was meteen ook de eerste vaart met de Temse-ballon in het Waasland.”

“Door de corona crisis hebben wij tot einde mei niet mogen varen. Daardoor is ook nog niet gelukt om de ballon officieel voor te stellen in Temse. We deden nog maar een achttal vaarten met de fonkelnieuwe ballon. Maar het is de bedoeling om met de ballon Temse en Jommeke te promoten in heel Vlaanderen.”

Meer foto’s, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *