Straatcomité organiseerde plantenverkoop voor onfortuinlijke bewoonster

TEMSE-VELLE – Buren van de bewoonster wiens woning in de Heistraat in Temse-Velle onlangs vernield werd door een gasexplosie organiseerden afgelopen zaterdag een plantjesverkoop. Met de opbrengst wil men de eerste nood lenigen voor de bewoonster.

De explosie gebeurde op zondag 16 augustus en zorgde voor heel wat schade aan de woning. Buurman William Thierens redde zijn buurvrouw uit het puin.

Om de eerste nood te vullen sloeg het straatcomité de handen in elkaar en organiseerde men afgelopen zaterdag een plantjesverkoop. Op het dorpsplein van Velle zette men een stand op waar men plantjes kon kopen. Daarnaast gingen zowat zeven vrijwilligers huis aan huis in het Temsese gehucht om de plantjes aan de man te brengen.

“Het is niet de bedoeling dat we met de opbrengst van de verkoop een nieuwe woning financieren”, stelt het comité. “Wel willen we de hoogste nood vullen, zoals kledij.”

“Enkel jaren geleden hebben we met ons comité ook een benefiet georganiseerd voor een bewoonster wiens woning was ingestort”, klinkt het. “Onze straat hangt goed aan elkaar. Dus deze verkoop was wel het minste wat we konden doen.”

De opbrengst van de verkoop wil het comité liever niet onthullen.
“Maar het is een mooi bedrag om wat kleren en meubeltjes te kopen net omdat het geld van de verzekering enkele maanden op zich kan laten wachten.”

De getroffen bewoonster ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Straatcomité Heistraat Velle organiseerde een benefiet-plantenverkoop voor de onfortuinlijke bewoonster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *