Café De Click gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor appartementen

TEMSE – Café en feestzaal De Click in het gehucht Velle wordt momenteel afgebroken om plaats te maken voor appartementen. Er komt een nieuwbouw met ruimte voor elf appartementen en een parkeergarage.

Verkeersoverlast

Dat is minder dan in het oorspronkelijke plan, waar sprake was van veertien appartementen. Enkele bewoners hebben begin 2019 een petitie gelanceerd tegen de bouwplannen van verschillende appartementsgebouwen in Velle, onder andere aan De Click. Ze verzamelden toen honderden handtekeningen. De initiatiefnemers vreesden dat door de komst van de appartementen het dorpskarakter zou verdwijnen en de verkeersoverlast zou toenemen.

Pleintje blijft

“Behalve een apotheek, café en frituur is er hier niks, waardoor iedereen een wagen nodig heeft om bijvoorbeeld naar de winkel te gaan”, klonk het toen.

De bewoners klaagden ook dat het pleintje tegenover café De Click zou verdwijnen voor de appartementen. Dat zal niet gebeuren, de plannen werden na het protest aangepast. De veertien appartementen werden teruggebracht tot elf, en het pleintje blijft bewaard. (Bron: HN/Tom Nuytemans)

Het oorspronkelijke pleintje (waar de graafmachine staat) blijft bewaard (foto: TNS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *