Zomerzoektocht 2020 van milieuwerkgroep Ons Streven gaat de sportieve toer op

TEMSE-TIELRODE/ELVERSELE/STEENDORP – Dit jaar trekt de zomerzoektocht van milieuwerkgroep Ons Streven vzw in samenwerking met het lokaal bestuur, de sportieve toer op.

Met een heuse ‘Tour de Temst’ (42 km) breng je een bezoek aan de vele sportclubs die onze gemeente rijk is en maak je kennis met de vele sporttakken die hier beoefend worden.

De zomerzoektocht startte op 1 mei en loopt tot 5 oktober.

De zoektochtbrochure ‘Sport en spel’ is gratis verkrijgbaar bij de leden van Ons Streven en bij de Bib (Oeverstraat), in AC De Zaat (Infobalie en Cultuurdienst) en op het (oud-)gemeentehuis (Toerisme, Markt).

De brochure kan u ook hier downloaden

Deelnemers worden geacht de regels tegen de verspreiding van het Covid-19-virus te respecteren. De prijsuitreiking is gepland op 23 oktober.

“Het is een buitenactiviteit die men met zijn eigen bubbel kan doen”, stelt Gert Hooftman van Ons Streven. “Het parcours loopt grotendeels over wegen die weinig gebruikt worden door andere recreanten. Doordat de activiteit gespreid is over vijf maanden en op basis van het aantal deelnemers, moet het gemakkelijk zijn om de afstandsregel van anderhalve meter te handhaven.”

Aangezien zowat alle sportclubs op non-actief staan (zowel door de coronacrisis als door het normale seizoenseinde), is de kans zeer klein dat er interactie zal zijn met de deelnemers aan de zomerzoektocht.

“Alle antwoorden – zonder uitzondering – zijn op de locaties te vinden”, klinkt het. “Het is geenszins nodig om informatie te zoeken bij derden. Het is in ieder geval een activiteit die perfect past in wat momenteel toegelaten is en de bevolking leergierig en fit houdt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *