Ook in De Reiger en ’t Blauwhof wil men opnieuw bezoek toelaten

Stagnatie op vlak van besmettingen en overlijdens in beide woonzorgcentra

TEMSE/STEENDORP – Vanaf 18 mei kunnen de woonzorgcentra overgaan tot een versoepeling van de bezoekregeling. Ook in WZC De Reiger en WZC ’t Blauwhof wil men dit op poten zetten.

“Wij ontvingen de uitgebreide procedurerichtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid hieromtrent pas deze vrijdagmorgen”, klinkt het bij Sleutelzorg. “Gezien de complexe logistieke invulling van deze richtlijnen, wordt momenteel gewerkt aan een veilige organisatie die haalbaar is voor onze beide woonzorgcentra, omdat we graag willen tegemoetkomen aan deze mogelijkheid.
Begin volgende week volgt meer info in verband met de praktisch invulling.”

Versoepeling bezoek assistentiewoningen

Doordat de Veiligheidsraad haar fiat heeft gegeven om vanaf zondag 10 mei opnieuw bezoek toe te laten in private woningen zal dit ook mogelijk zijn in Residentie Elisabeth. De individuele assistentiewoning wordt door het Agentschap als de private woning van de bewoner beschouwd.

“In die zin wordt daardoor de bezoekregeling voor Residentie Elisabeth versoepeld”, klinkt het. “Bewoners van een flat kunnen vier andere bezoekers uitnodigen, dit evenwel op voorwaarde dat het telkens om dezelfde personen gaat en bijkomend dat deze personen niet bij
anderen op bezoek gaan.”

“Wanneer we dit concreet willen toepassen op onze assistentiewoningen, rekening houdend met de 1,5 meter afstandsregel, kunnen afhankelijk van het aantal ingeschreven en aanwezige bewoners nog maximaal 2 of 3 personen tegelijkertijd ontvangen worden.
Uiteraard kan op een ander bezoekmoment toegang gegeven worden aan de resterende personen uit de poule van 4 die vastgelegd werd.
Hou er wel rekening mee dat kinderen meegeteld worden als volwaardige bezoeker. Aan alle bezoekers wordt ook gevraagd zich te registreren.”

Nieuwe bewoners

Op vlak van besmettingen en overlijdens lijkt er zich een stagnatie af te tekenen in beide woonzorgcentra. Zowel in De Reiger als in ’t Blauwhof waren geen coronagerelateerde overlijdens. In De Reiger waren er 25 genezen verklaarde bewoners, in ’t Blauwhof 6 bewoners.

Ondertussen is men in WZC De Reiger opnieuw gestart met het opnemen van nieuwe bewoners.

“Uiteraard met voorrang aan bepaalde groepen kandidaten en met inachtneming van alle richtlijnen inzake veiligheid”, stelt men. “We nemen contact met kandidaten en familie om nieuwe opnames te plannen in onze twee woonzorgcentra. Alle leeggemaakte kamers worden momenteel geschilderd en in gereedheid gebracht om nieuwe bewoners te kunnen huisvesten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *