Burgerbeweging ‘Haal de Lijn over de Brug bestaat 10 jaar

TEMSE/BORNEM – Vorige vrijdag 10 april vierde de burgerbeweging “Haal DE LIJN over de Brug” zijn tiende verjaardag. Op 10 april 2010 nam de organisatie voor de eerste keer contact op met toenmalig burgemeester Luc De Boeck van Bornem voor steun.

“Intussen weten wij dat sommigen de mobiliteitsnoden van de bevolking in de brede regio niet zo goed aanvoelden, met alle gevolgen van dien”, klinkt het bij coördinatoren Herman De Cock en Dirk Smet. “Tè beperkt treinverkeer, bussen die niet aansluiten op de treinen, geen verbindingen tussen de busnetten tussen Waasland (+ Antwerpen LO) en Klein-Brabant/Vaartland.”

“Onze burgerbeweging blijft cijfermateriaal aanbrengen om de noden héél zichtbaar te maken, zo kregen we zopas cijfers over het woon-werkverkeer tussen het Waasland en Klein-Brabant vanuit de Federale statistiek met heel sprekende cijfers.”

De burgerbeweging hoopt dat gemeentebesturen en vervoersregio’s verder hun best gaan doen om deze hiaten in het netwerk weg te werken.

“Wij kunnen dan ook moeilijk aanvaarden dat men, zoals het er nu naar uit ziet, in de volgende fase zou overgaan naar ‘vervoer op maat’. Daarbij zou men telefonisch of via een app een rit naar de overkant van de Schelde (grens tussen de regio’s) moeten boeken. Bedrijven, kliniek Bornem en scholen blijven op die manier teveel op hun honger zitten, het gaat hier immers om vele honderden pendelaars.”

“Haal De Lijn over de Brug” blijft in dit verband opkomen voor de burgers en wij verwachten graag van onze politici dat zij hun verantwoordelijkheid nemen, teneinde de leefbaarheid op en rond de gewestwegen (vooral N16) te verbeteren.”

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag een archieffilmpje van één van de acties van de burgerbeweging in 2012 (onder)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *