Advocaat van ‘toyboy’ Imraan A. (31): “Hij heeft gevochten om wapen van zijn vrouw af te nemen”

WIELSBEKE / TEMSE – Zoals zijn advocaat had gevraagd, liet de raadkamer vrijdag Imraan A. (31) vrij voor de moordpoging op Grietje W. (72) in Wielsbeke. Maar doordat het parket in beroep gaat, blijft hij voorlopig in de cel.

Helemaal niet op de hoogte van wat zijn vrouw Summer A. (25) van plan was. Dat was Imraan A. (31) volgens zijn advocaat Walter Van Steenbrugge toen het koppel begin februari vanuit Temse naar de villa van Grietje W. (72) in Wielsbeke trok.

“De sfeer was goed. Ze hadden broodjes gehaald en hadden zelfs een cadeautje mee”, zegt Van Steenbrugge. Ook Grietje W. had een cadeautje bij, een trui voor Summer A. Niets leek erop dat de situatie plots een dramatische wending zou krijgen. “Nadat ze samen hadden gegeten, hebben ze nog een gesprek gehad over hun polyamoureuze liefdesverhouding”, zegt Van Steenbrugge. “Maar daarover volgde ineens een discussie.”

Volgens Imraan A. haalde zijn vrouw plots een vuurwapen tevoorschijn dat ze ongezien had meegenomen. Ze vuurde in het hoofd en de borst van haar 47 jaar oudere liefdesrivale. “Dat gebeurde bij verrassing. Mijn cliënt heeft haar daarna overmeesterd tijdens een gevecht. Hij heeft daarmee het leven van Grietje W. gered. Het is dankzij hem dat ze nog leeft. Want hij heeft ook meteen de hulpdiensten gebeld.”

Open kaart

Terwijl de politie en hulpdiensten onderweg waren, bracht Imraan A. in de paniek en chaos die volgde, zijn vrouw terug naar Temse, waar ze nog haar kind van school ging halen. Daarna keerde hij terug naar Wielsbeke om zich aan te geven.

“Hij heeft meteen open kaart gespeeld en door zijn toedoen wist de politie ook waar zijn vrouw was.”

Van Steenbrugge ziet dan ook geen reden meer waarom Imraan A. aangehouden moet blijven voor moordpoging. Een redenering die de raadkamer volgde, want die besliste om hem vrij te laten zonder voorwaarden.

Maar het parket ging in beroep, waardoor Imraan A. toch in de cel moet blijven tot de Kamer van Inbeschuldigingstelling een uitspraak doet. Dat gebeurt binnen de vijftien dagen. Er lopen intussen nog onderzoeken waarvan de resultaten van cruciaal belang kunnen zijn, zoals de kruitsporen op de kledij en het telefonieonderzoek. (Bron: HN/GSD)

Het parket ging in beroep, waardoor Imraan A. toch in de cel moet blijven (foto: PMA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *