Heel wat gemeentediensten gesloten ter bestrijding van het coronavirus

TEMSE – Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, besliste de Nationale Veiligheidsraad op 12 maart tot een aantal bijkomende maatregelen, o.a. de sluiting van de scholen en horecazaken, maatregelen voor handelszaken en organisatoren van evenementen.
Met het oog op de bestrijding van het Coronavirus en aansluitend bij de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad en andere overheden, gaat in TEMSE met onmiddellijk ingang tot en met vrijdag 3 april (verlenging mogelijk) het Besluit van de Burgemeester van kracht.

INHOUD BESLUIT BURGEMEESTER

Art 1: Alle recreatieve activiteiten worden geannuleerd, indoor en outdoor, ongeacht hun omvang en/of ze openbaar of privé zijn. De infrastructuur van het Lokaal Bestuur Temse is niet toegankelijk, tenzij anders vermeld. Zalen die via de gemeente of het OCMW zijn gereserveerd worden geannuleerd en niet aangerekend.

Art 2: Wie niet dringend in Administratief Centrum De Zaat, het OCMW en het politiekantoor moet zijn, wordt gevraagd om zijn/haar bezoek uit te stellen. Het toeristisch kantoor op het gemeentehuis (gelijkvloers) en onze buitenschoolse kinderopvang blijven open. De gemeente, het OCMW en de politiediensten blijven telefonisch en per e-mail bereikbaar en via de online formulieren op www.temse.be kunnen ook heel wat producten en diensten worden aangevraagd.

Art 3: Er wordt beroep gedaan op eenieders burgerzin om zijn/haar gedrag af te stemmen op de ernst van de pandemie, in het besef dat elk individueel gedrag van wezenlijke betekenis is.

Art 4: Dit besluit wordt maximaal verspreid, zowel in het algemeen (via de eigen en andere media) als gericht (naar alle plaatselijke organen: raden, verenigingen, organisaties…).

Art 5: Voor zover wetten, decreten en besluiten, algemene of provinciale verordeningen niet in andere straffen of sancties voorzien, kunnen de inbreuken op de bepalingen van deze politieverordening gestraft worden met een administratieve sanctie, overeenkomstig de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties.

Voor Temse betekent dit het volgende:

de fuif in het JOC deze vrijdagavond 13 maart, Carnaval (stoet, kroegentocht e.a.) dit weekend en alle andere recreatieve activiteiten worden afgelast, zowel indoor als outdoor, ongeacht hun omvang en/of ze openbaar of privé zijn, en dit tot en met 3 april (verlenging mogelijk)

Volgende diensten en gebouwen worden GESLOTEN: Bibliotheek, Roxy, exporuimten, polyvalente zalen, sporthallen en -openluchtcentrum, teken- en muziekacademie, JOC, VITA Scheldebad incl horeca.

– werden eerder al gesloten: alle woonzorgcentra + ’t Achterpoortje + buurthuis Den Boodt + huisbezoeken vanuit de Algemene Sociale Dienst

Uitzonderingen – blijven OPEN:
AC De Zaat, F. Boelplein 1
Toeristisch Infokantoor, gemeentehuis, Markt 1
OCMW/Sociaal Huis, Kouterstraat 1
Buitenschoolse Kinderopvangplaatsen (ook andere kinderopvangplaatsen en crèches mogen open blijven)

Groenloods (Frankrijkstraat) en Technische dienst (Kasteelstraat) en kerkhoven blijven bemand

Gemeenteraad en Commissievergaderingen: de wel of niet afgelasting wordt maandag a.s. op het college besproken

Sportkampen en SPeGT in paasvakantie: worden tot nader order niet afgelast
· Voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van verdere besmettingen

het poetspersoneel van onze gebouwen zal extra aandacht besteden aan de schoonmaak van deurklinken, liftdrukknoppen e.d.
flacons met ontsmettingsgel komen ter beschikking aan de loketten
aan de bezoekers kan gevraagd worden om met bankkaart te betalen i.p.v. contant en afstand te houden t.o.v. elkaar en de loketmedewerker

Het Lokaal Bestuur volgt de situatie op de voet en bijkomende maatregelen zullen gecommuniceerd worden via de gebruikelijke kanalen.

Temse roept zijn inwoners op om de basishygiënemaatregelen te blijven respecteren, nl. regelmatig de handen wassen met zeep, hoesten en niezen in de ellenboog en dicht contact vermijden. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen om de verspreiding van het virus te beperken.

INFO

Algemene info

vragen over gezondheid en openbare orde: 0800 14 689
vragen over economie: 0800 120 33
website: www.info-coronavirus.be
bijkomende maatregelen: https://www.info-coronavirus.be/nl/2020/03/12/fase-2-gehandhaafd-overgang-naar-de-federale-fase-en-bijkomende-maatregelen/

Lokaal Bestuur Temse: vragen rond de maatregelen m.b.t. Corona

tel. 03 710 13 75 (tijdens kantooruren)
tel. 03 771 05 87 (buiten de kantooruren, voor dringende vragen)
e-mail: corona@temse.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *