Ook in Temse neemt men maatregelen tegen Covid-19

Carnavalsstoet op zondag gaat tot nader orde door
Enkel schoolstoeten van de Vierklaver, de Klimroos en de Wijsneus afgelast

 TEMSE – Ook in Temse worden er nu maatregelen genomen ter bestrijding van het Coronavirus.
Tot nader orde gaat de carnavalsstoet in Temse door.

Zo worden alle activiteiten in dienstencentrum ’t Achterpoortje opgeschort van 12 maart tot en met 13 april, de laatste dag van de paasvakantie. Dit wegens een corona-richtlijn van Volksgezondheid. Zo worden er geen maaltijden meer geserveerd en zijn er gedurende die periode geen activiteiten.

In de vooravond heeft minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) na overleg met de woonzorgsector beslist om de deuren te sluiten van alle woonzorgcentra voor externe bezoekers. Dit geldt dus ook voor alle rusthuizen en woonzorgcentra in groot-Temse, Huize Vincent, ’t Blauwhof en De Reiger. Ook daar wordt dit opgevolgd tot het einde van de paasvakantie.

Ook voor het carnaval in Temse, dat komend weekend plaats vindt, was er de vrees dat de stoet afgelast zou worden.
“Tot nader orde gaat de stoet door” klinkt het bij voorzitter Dirk Mettepenningen.
Ook bij burgemeester Luc De Ryck horen we éénzelfde geluid: “We volgen de officiële richtlijnen, de stoet gaat dus door.”

Ook de meeste schoolstoeten, op donderdag en vrijdag, gaan door zoals gepland.

Enkel de stoet van de Vierklaver aan de Azalealaan, de Klimroos aan de Clement De Landtsheerlaan en de Wijsneus aan de Eupenlaan is afgelast. Dit kadert in een richtlijn voor alle scholen binnen het Gemeenschapsonderwijs

“Na contact met de algemeen directeur is beslist om de stoet van vrijdag 13 maart niet te laten doorgaan”, stelt Mirella De Rechter van de Vierklaver. “Als basisprincipe geldt: volwassenen en externen die niet op school moeten zijn houden we uit de school en we beperken het contact tussen kinderen en volwassenen. Dat moet vooral de kwetsbare groepen beschermen. De leerlingen komen vrijdag wel gewoon in pyjama of verkleed naar school voor pyjamadag. In de namiddag zullen de leerlingen in de turnzaal een carnavalfeestje hebben zodat ze toch wat carnavalsfeer hebben gehad.”

De kinderstoet van de Heilig Hartschool (donderdag), Hollebeekschool en Sint-Amelberga en Temse-Velle (vrijdag) gaan wel door.

“Onze carnavalsviering vrijdagnamiddag gaat door”, klinkt het bij de directie van de Hollebeekschool. “De scholen blijven tot nader order open en dus is het een verplichte schooldag. Het is daarnaast een activiteit in open lucht waarbij iedere bezoeker zelf vrij is de beslissen of hij/zij komt.”

“Na overleg met de burgemeester gaat de carnavalstoet van onze school gewoon door”, kwamen we te weten bij de Sint-Amelbergaschool. “Enkel hevige regen kan een spelbreker zijn. Er is, naast de reeds gekende maatregelen, geen bijzondere reden om deze buitenactiviteit niet te laten doorgaan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *