“Het nieuwe jaar is er één vol uitdagingen en ideeën die verwezenlijkt kunnen worden”

Kersvers Open VLD voorzitter kijkt vooruit tijdens nieuwjaarsevent
TEMSE – Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Open VLD Temse voor leden en sympathisanten een nieuwjaarsontbijt in de Emiel Naudtszaal in Elversele.

Na het welkomstwoord van kersvers voorzitter Wim Riské kwam gastspreker Vincent Van Quickenborne aan het woord. Hij is tegenwoordig burgemeester van Kortrijk maar was in de periode 2011-2012 ook vice-premier en minister van Pensioenen in de Federale regering.

kersvers voorzitter Wim Riské

“Het nieuwe jaar is er één vol uitdagingen en ideeën die verwezenlijkt kunnen worden”, klonk het bij Riské. “Na zes jaar oppositie, wat niet onze genen zijn staan we terug mee aan het roer. En welke koers we gaan varen is al duidelijk gemaakt in de meerjarenplanning die vorige week is goedgekeurd. Zelfs de oppositie had maar enkele punten van kritiek. Wat bewijst dat het een zeer goed huiswerk was.”

“Tijdens de vergaderingen stonden we er met onze liberale overtuiging en hebben we zeer constructief dit meerjarenplan de juiste duw gegeven”,vertelde de voorzitter. “Met veel blauwe en ook gele druk, dit zijn trouwens de kleuren van Temse. We zien dat oranje meer en meer uit het straatbeeld verdwijnt.”

“Desondanks we zeventig miljoen over de komende jaren heen gaan uitgeven zijn er geen belastingsverhogingen voor particulieren en bedrijven en is er geen verhoging van de opcentiemen op de onroerende voorheffing.Er is ook een korting voor alleenstaanden en éénoudergezinnen, in de vorm van een cadeaucheque van Temse”.

“Daarnaast word de parkeerinfrastructuur volledig aangepakt met blauwe zones en bewonerskaarten en het gratis kwartier parkeren wordt een half uur. En uiteraard de bouw van het nieuw woonzorgcentrum de Reiger”.

Naast de gastspreker was ook Minister van Staat Herman De Croo aanwezig. Net zoals de voorzitter van de liberale familie in de Kamer Egbert Lachaert. Uit eigen gemeente waren schepen Lieve Truyman (N-VA) en oppositieraadslid Brigitte Caura (Tesamen) opgemerkte gasten.

Meer foto’s, klik hier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *