“Realisatie van nieuw woonzorgcentrum is duurste investering ooit in Temse”

Goed-nieuws-show tijdens nieuwjaarsfeest gemeente – en OCMW-personeel
TEMSE – Voor de eerste keer was de gemeentelijke Groenloods aan de Frankrijkstraat het decor voor het nieuwjaarsfeest van het personeel van gemeente en OCMW.

Ook de partners van de personeelsleden waren welkom. Dat resulteerde in een opkomst van maar liefst 540 aanwezigen.
Burgemeester Luc De Ryck nam de gelegenheid te baat om de belangrijkste investeringen van de komende vijf jaar op een rijtje te zetten.

“We willen in de loop van de legislatuur de hele industriezone TTS volledig renoveren”, klonk het bij de burgervader. “Een zeer belangrijk accent gaat naar het centrum, meerbepaald naar de as Schoolstraat, Kouterstraat, August Wautersstraat. Daar willen we de komende vijf jaar een opwaardering realiseren die rekening houdt met mobiliteit, groen, openbare ruimte en veiligheid. Met andere woorden die as moet een oase worden.”

Tegelijk zal ook de OCMW-site vernieuwd worden.

“Met als belangrijkste realisatie het nieuwe woonzorgcentrum De Reiger, meteen ook de duurste investering in de geschiedenis van Temse”,  verklapte De Ryck “Daar tegenover is er de Amelbergasite waar we samen met Interwaas een volledige omwenteling willen realiseren met diverse vormen van bewoning, winkels, openbare ruimten en groen. Daarnaast krijgt de politie een extra gebouw en wordt het gemeentemuseum volledig gerenoveerd. Het is slechts een greep uit wat we willen realiseren. Maar de komende zes jaar zullen we weer hoogzwanger zijn van de ambitie en de dynamiek.”

Ook algemeen directeur Nele De Cleen mocht de aanwezigen toespreken.

“We hebben in onze meerjarenplanning 2020-2025 mooie plannen  geformuleerd om dit samen de komende vijf jaar te realiseren”, aldus Nele De Cleen. “Van uit de organisatie kijk ik als algemeen directeur enorm uit om ons verhaal samen met gemeente, OCMW en onze welzijnsvereniging Sleutelzorg verder vorm te geven”.

Meer foto’s, klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *